Terug

Proat oet de oale werkplaats: wel zol 't word'n???

Genoeg te bespreken na werktijd bij Warmes in de oale werkplaats (dat is de bar). Waar het nu over gaat? Carnaval. Want wel zol ’t word’n? Stef en Lars zijn ’t al.


Opperköttel Lars

Nou daar is ie hoor: opperköttel Lars Arens.
In de oale werkplaats ging het er al langer over: wie zouden de hoogheden van de Lattropse jongerenvereniging worden? Die heten opperköttel en – jawel – kniepköttel. ‘Dat zol d’r ok nog wa ‘ns één van Warmes können word’n…’ is al in de oale werkplaats gehoord.
En warempel, dat bleek nog te kloppen ook: Lars Arens – zaterdagkracht bij Warmes - presenteerde zich als Opperköttel.


Metslepper Stef

Timmerman Stef Schuurman heeft zich gepresenteerd als metslepper van de Hènige Slepvèènt. In een bomvolle feestzaal kwam eerst opperslepper Kay Bolk tevoorschijn en vervolgens metsleppers Vincent Hulst – en verhip – Stef Schuurman. Nee, Warmes was er niet bij. De Slepvèènt bellen namelijk niemand voor de opkomst, dus wisten ze er bij Warmes ook niets van.


Wie wordt markies?

Toen begon begint het grote raden over de Droadneggel en Schupp’ndrieters. Wie zou markies van Lattrop worden? Op vrijdag 7 februari kwam hij oet de deus. Vaak gehoord in de oale werkplaats: zou het René ter Haar zijn, uitvoerder bij Warmes? Of toch éindelijk Paul Roeleveld? Maar nee, het bleek Ivo Koehorst. En die naam had niemand genoemd in de oale werkplaats!

Proat oet de oale werkplaats: wel zol 't word'n???