Terug

Mooie vergaderlocatie bovenop het nieuwe dak

De vijf energiezuinige starterswoningen in Ootmarsum zijn voorzien van het dak. Een voorbijganger maakte een mooie foto van onze timmerlui op het nieuwe dak.

Het was Kim Peddemors die Michel en Justin op het dak zag zitten en er een foto van maakte. Het leek haar dat ze aan het schaften waren, maar het was meer een vergadering. Even overleggen op een hoogte die alleen voor bouwvakkers bereikbaar is.

Openklappen na hijsen

Het plaatsen van de kap trok overigens ook bekijks. Het betreft namelijk een scharnierkap die openklapt terwijl het aan de kraan hangt, vlak voor het plaatsen.
“Best een spectaculair gezicht en altijd spannend of het exact past. Complimenten aan De Kroon Prefab uit Fleringen die het prefabwerk verrichtte voor BMN. Het paste weer eens precies,” aldus projectleider Jan Willem Weijers. “We werken regelmatig met De Kroon. Een praktisch denkend bedrijf dat de prijs-kwaliteitsverhouding goed in orde heeft, net zoals de werkvoorbereiding en de levering.”

Zo werkt het scharnieren

De vijf starterswoningen zijn nu dus niet meer dakloos. Ze zijn voorzien van een scharnierdak. De dakelementen zijn gekoppeld middels scharnieren. Op het moment dat het dak gehesen wordt, klappen de scharnieren open en wordt hij op de plek gehesen en vastgezet. Dat gaat snel. De daken van alle vijf woningen werden binnen een paar uur geplaatst.

Dak erop? Dan wordt het afgesteld en afgeschroefd. Aan de buitenkant wordt de nokgording geplaatst en na het bekleden van de windveren gaan de dakpannen erop. En dan kan het gebouw uit de steigers na deze beproefde manier van daken maken.

Meer weten over dit bouwproject? Klik dan hier voor het bouwplan.

Het is ook het project waarmee we een nieuw soort steiger testen. Daarover lees je hier.

 

Mooie vergaderlocatie bovenop het nieuwe dak