Terug

Starterswoningen Ootmarsum: hoe het óók kan

Met veel plezier werken we aan de ontwikkeling van vijf nieuwbouwwoningen in Ootmarsum. Het is een pilot van de gemeente Dinkelland. Dit project komt echt ten goede aan lokale starters.

Het betreffen vijf starterswoningen op plan Brookhuis Noordwest. Het worden ruime eengezinswoningen op een mooie locatie.

De kopers zijn inmiddels bekend. Er was zoveel belangstelling dat er geloot moest worden. De kopers waren afgelopen vrijdagmiddag bij Warmes op bezoek om te zien welke keuzes zijn gemaakt wat betreft stenen, dakpannen en dergelijke. Ze waren allemaal enthousiast over de plannen.

Het is echt een project 'van hoe het ook kan': “Wat opvalt aan dit bouwproject, is dat het echt starters uit de regio zijn die hier van profiteren. Het is een goed initiatief van de gemeente Dinkelland,” aldus projectleider Jan Willem Weijers. “Hier krijgen jonge mensen uit de regio een mooie plek in Ootmarsum.”

Prijsvraag gewonnen

Dat geldt ook voor de manier waarop de gemeente hiermee aan de slag is gegaan. Dat ging middels een prijsvraag. Warmes kwam als gunstigste uit de bus binnen de voorwaarden.
“Daar pleiten we al zo lang voor: laat de aannemers de prijs bepalen. Zij zijn de kostendeskundigen en weten wat een reële prijs is. Het inkoopvoordeel ligt ook bij hen. Met deze werkwijze legt de gemeente de bal bij de aannemers: de gemeente legt de plannen voor, de aannemers laten er hun expertise op los.”

Kwalitatief hoogstaand bouwen

Ergens in de maand april gaat de schop in de grond. “Onze uitdaging is nu om kwaliteit binnen het budget te leveren. De kopers kunnen ervan uitgaan dat we binnen dit strakke budget een kwalitatief hoogstaand project gaan afleveren, zoals je van ons gewend bent. Zodat het zowel kwalitatief als esthetisch voldoet aan de eisen van nu.”

 

Starterswoningen Ootmarsum: hoe het óók kan