Terug

In de schoefkoar: Maik Roeleveld

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde. Deze keer is dat Maik Roeleveld die bij ‘Warmes is geboren’. “Ik had niet veel keuze dan de bouw.” En zijn eigen woning heeft hij per ongeluk zelf gebouwd.
 
Naam: Maik Roeleveld
Leeftijd: 34
Woonplaats: Lattrop
Burgerlijke staat: getrouwd met Chantal
Functie bij Warmes: inkoper/werkvoorbereider/projectleider bij Warmes, bedrijfsleider bij TAS
Werkzaam bij Warmes sinds: in dienst sinds 2012

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

"Ik ben daar geboren. Nou ja, bijna. Mijn vader werkt er ook. En moeder, mijn oom. Mijn opa. Ik had geen keuze."

Maar hoe zit het nou precies? Wat doe je bij Warmes, wat doe je voor de TAS?

"Bij Warmes kregen ze het goede idee om te gaan asbest saneren en die taak heb ik op me genomen. Twentse Asbest Sanering TAS bestaat sinds 2017. Sindsdien hou ik me met mijn functies bij zowel Warmes als TAS evenveel bezig.
Ik heb nog meer taken trouwens. Ik ben ook V&G-coördinator en milieufunctionaris."

En wat is het leukst om te doen?

"Alles wel maar het leukst vind ik betonwerk, het liefst bijzonder betonwerk. Zoals het project in het centrum Hengelo waar we met geopolymeer hebben gewerkt; beton zonder cement."

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

"Gastvrij. Er wordt tijd genomen voor iedereen. Of het nou werknemers, klanten of bezoekers zijn; hier is niemand een nummer en er is altijd tijd en aandacht voor ze."

Wat was je eerste klus voor Warmes?

"Daar heb ik heel hard over moeten nadenken. Ik denk de machineberging bij Hubert Bodde in Lattrop. Dat is in elk geval het eerste project dat ik van begin tot eind zelf heb gedaan."

Wat was je mooiste klus ooit?

"Dat zijn er meerdere. De uitbreiding bij Elderink in Losser was een mooi project. Daar hebben we een grote luchtwasser tussen een bestaande en een nieuwe kalverstal gemaakt.
De nieuwbouw van de ligboxenstal bij mijn ooms Hans en Alfons was ook mooi om aan te werken. Een heel innovatieve bouw. Ik moest daar wel rekening houden met twee heel verschillende meningen. De een wilde een groene gevel, de ander een zwarte. Tja, wat dan? Het werd een lichtdoorlatende gevel."

Met welke projecten ben je nu bezig?

"De verbouwing van het woonhuis van de familie Kamphuis in Weerselo en daarnaast asbestsanering op diverse locaties. Asbestsaneringsopdrachten zijn wel intensieve klussen, maar geen tijdrovende. Als je het goed voorbereidt, hoeft het niet veel tijd te kosten. Of het nou om een woning, bedrijfsgebouw of stal gaat. Of zoals nu om een woning die wordt afgebroken om plaats te maken voor een villa. Asbest eruit en Warmes kan aan de slag met de bouw."

Heb je je eigen huis gebouwd?

"Ja, per ongeluk, haha. Ik wist niet dat het ons huis zou worden. Onze woning is een eigen projectontwikkeling van Warmes. Ik heb nog meegewerkt aan de bouw. Toen het klaar was, zei mijn vader: als jij je eigen woning wilt, is dit je kans. Ik heb het wel zelf afgebouwd en inmiddels alweer verbouwd.
De vijver heb ik wel helemaal zelf gebouwd. 75 kuub water waar veertig koi zwemmen."

Aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

"Iets met veel beton; iets indrukwekkends. Een dam lijkt me gaaf."

Wat zijn wat jou betreft de voordelen aan werken in de bouw?

"Je hebt elke dag ander werk. Het is nooit hetzelfde en je ontmoet veel bijzondere mensen."

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Vissen. Karpervissen in heel Europa en ik schrijf voor visbladen. Ik reis daarvoor graag naar Frankrijk, Slovenië en Kroatië. Slovenië is favoriet. Een dunbevolkt land met veel ongerepte natuur. Het is er prachtig, schoon en netjes en met aardige mensen. Ik ben op veel plekken geweest, maar Slovenië is een van de mooiste landen van Europa. Wel vrij onbekend hier.
Verder fotografeer ik graag. Ik heb dezelfde camera als Rob, een Nikon D5. Een robuuste spiegelreflex die is gebouwd als een tank. Met foto-onderwerpen als de natuur, vistrips en autocross wel zo handig. Die moet tegen een stootje kunnen."

 

In de schoefkoar: Maik Roeleveld