Terug

Hoogste punt bij Japink kostte wel een gat in ’t dak

Het hoogste punt bereiken op de bouwplaats van de familie Japink in Breklenkamp ging nog niet zo gemakkelijk. Er moest zelfs een deel van de kap worden verwijderd op de bestaande woning.

Voor de familie Japink bouwt Warmes een nieuwe woning. De oude woning wordt uiteindelijk afgebroken, maar de familie woont er tot de nieuwe woning klaar is. 
De twee woningen staan echter zó dicht op elkaar, dat er onlangs een probleem ontstond bij het opbouwen van het nieuwe dak: het oude dak zat in de weg. 

Projectleider Sander Weusthof: “En dus moesten we een deel van de kap en een muur verwijderen om ruimte te maken voor het nieuwe dak. We hebben het maar weer tijdelijk dichtgemaakt. Deze ongewone constructie zorgt er wel voor dat de familie in de oude woning kan blijven wonen. En zo kunnen wij verder werken."

De woning van Japink wordt een landelijke woning met moderne uitstraling. Let vooral op het bijzonder mooie voegwerk straks. Klassieke woningen hebben normaal gesproken een gewone cementvoeg, maar deze voegen zijn antracietkleurig en dat geeft een bijzonder effect.
 

Hoogste punt bij Japink kostte wel een gat in ’t dak