Terug

Neijs van de bouwplaats: met flinke vaart bouwen op Zuudplas

Warmes heeft het hogerop gezocht in Noord Deurningen. Nadat de verdiepingsvloer van de vijf nieuwbouwwoningen aan de Zuudplas is geplaatst, is de puzzel met de kalkzandsteenlijmelementen op de verdieping begonnen. ‘Het is net Lego.’

Nadat de verdiepingsvloer werd geplaatst, is er verder gelijmd. De daken zijn ondertussen in productie; de kap wordt in de loop van dit jaar geplaatst. Tot die tijd zijn de vaklui van Warmes en Moorland bezig met de Calduran kalkzandsteenlijmelementen. 

Zo werk je met bouwblokken

Voor wie ze niet kent, geeft projectleider Rik Scherphof uitleg: “Kalkzandsteenlijmelementen zijn bouwblokken op maat waarmee razendsnel gebouwd kan worden. Het is een soort blokkenpuzzel; het lijkt zelfs op Lego. De elementen die per wand op pallet worden geleverd, worden op een logische manier op de plek geplaatst en dan gaan de lijmers aan de slag om ze razendsnel te verwerken. Ze maken wel een verdieping per dag. Bij het project in Noord Deurningen schiet het flink op; de werkzaamheden zijn bijna afgerond.”

Vijf energiezuinige woningen

Het project aan de Zuudplas in Noord Deurningen is een eigen ontwikkelproject van Warmes. Er wordt een twee-onder-een-kap gebouwd en een drie-onder-een-kap. Alle vijf woningen worden energiezuinig gebouwd en voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. 
 

Neijs van de bouwplaats: met flinke vaart bouwen op Zuudplas