Terug

Strakke gevel voor zalencentrum Kothman

De renovatie van zaal Kothman in Oldenzaal is volop in aanbouw. Nog even en er kan weer volop gefeest worden in het vermaarde zalencentrum aan de Enschedesestraat. De vernieuwde gevel is dan het visitekaartje.

Het zalencentrum wordt momenteel volledig gerenoveerd. Het meeste werk wordt intern verricht door diverse onderaannemers en interieurbouwer Kroeze; de renovatie van het zalencentrum is vooral een interieurverandering. Aan de gevel zit wel degelijk aannemerswerk en dat verzorgt Warmes voor nieuwe eigenaar Herman Kemna en uitbaters Frans Bult en Bas de Leeuw.

De werkzaamheden

“We hebben de bestaande gevel eerst neergehaald en er vervolgens een nieuwe voorgevel gemetseld,” vertelt projectleider Stijn Lammerink. “Toen nog isolatiewerkzaamheden en die worden gevolgd door het plaatsen van een nieuwe constructie voor de luifel en de balkons.”

Gastvrije entree

De werkzaamheden zijn in volle gang.
Lammerink: “Als straks alles klaar is, staat er een moderne voorgevel. De look is jaren ’30, de uitstraling modern en helemaal passend bij een zalencentrum van deze tijd. Ik denk dat gasten zich straks echt welkom voelen door de entree. Voor ons is dit een project waar we met plezier aan werken. Het is weer eens wat anders, zo’n zalencentrum. En er wordt straks gefeest in een prachtig gemoderniseerd pand, ook een leuk vooruitzicht.”

 

Strakke gevel voor zalencentrum Kothman