Terug

Metselwerk Oldenzaalse muziekkoepel klaar; nu wachten op eerste concert

Wat wordt dat toch voor bouwwerk in het park in Berghuizen en waarom staat het bouwbord van Warmes erbij? Het wordt ons regelmatig gevraagd. Antwoord: het bouwwerk wordt een muziekkoepel en Warmes deed het metselwerk.

Het betreft een project van de stichting Muziekkoepel Oldenzaal. De koepel wordt een centraal bouwwerk in park Stakenkamp in Zuid-Berghuizen. Het moet een volwaardig cultureel podium worden, inclusief professionele elektriciteitsvoorziening en verlichting.

Het is een gezamenlijk bouwproject van allerlei partijen en Warmes is benaderd om vrijwillig mee te werken aan het metselwerk. Dat verzoek is gehonoreerd, al is het alleen al als bedankje voor het vertrouwen dat zoveel Oldenzalers stellen in het werk van Warmes. We hebben er de laatste jaren namelijk ontzettend veel gebouwd. 

Het aandeel van Warmes zit er nu op wat betreft de muziekkoepel; het metselwerk werd voor de bouwvak al afgerond. Het is nu aan de andere bouwpartners om de muziekkoepel af te bouwen. Op de bouwtekening staan nog eiken palen met een gekunstelde, eiken kap met een dak van kraalschroten en een sedumlaag (mosbedekking) gepland. 

We zijn benieuwd naar het uiteindelijke resultaat en we komen binnenkort graag een concert bijwonen in de muziekkoepel.
 

Metselwerk Oldenzaalse muziekkoepel klaar; nu wachten op eerste concert