Terug

In de schoefkoar: Wilfried Borggreve

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde. Deze keer is dat timmerman Wilfried Borggreve.
 
Naam: Wilfried Borggreve
Leeftijd: 58
Woonplaats: Lattrop
Burgerlijke staat: getrouwd met Marion, vader van Teun, Janne, Dieke en Dries
Functie bij Warmes: timmerman
Werkzaam bij Warmes sinds: 1996


Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Op de fiets, haha.
Maar het is echt waar. Ik werkte eerst bij een andere werkgever maar daar waren telkens reorganisaties. Ik wilde liever bij een stabielere werkgever werken. Dus ging ik naar Warmes, vragen of ze werk voor me hadden. Op de fiets dus. ‘Wanneer kun je beginnen?’ was het antwoord dat ik kreeg. Nou, volgende week wel.”

Is de overstap een goede keus gebleken?

“Vind ik wel. Het bevalt me goed en bij Warmes zijn geen reorganisaties. Ze nemen eigenlijk alleen maar mensen aan. Natuurlijk zijn er werknemers die vertrekken, maar die gaan met de vut of met pensioen.”

Ben je ook van plan om tot je pensioen door te werken bij Warmes?

“Gewoon tot die tijd doorgaan. Tenzij ik de staatsloterij win.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Die is goed, zoals al mijn collega’s in deze rubriek ook zeggen. En is er iets loos is of iemand zit klem, dan kan er altijd over worden gepraat. Dat waardeer ik.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“De uitbouw van een schuur bij de familie Dubbelink in Delden. Geen idee of het er nog staat, maar vast wel.”

Wat was je mooiste klus ooit?

“Dat was ook in Delden; het opknappen van een boerderij op Twickel. Ik werkte er samen met Frans Niehof, oude gebinten vervangen. Echt het ouderwetse timmerwerk. Prachtig.”

Met welk project ben je nu bezig?

“Momenteel werk ik op een boerderij in Enter waar in een melkrobot wordt geïnvesteerd. Eerst de kelder bouwen, daarbovenop alles voor de robots. We zijn nu halverwege de taken.”

En aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Eerlijk gezegd maakt het me niet zo heel veel uit, hoewel ik het liefst met het ouderwetse timmerwerk bezig ben. Gek genoeg heb ik helemaal geen ouderwets timmerwerk aan mijn eigen huis. Er zit een oude look in en rond het huis, maar niet op die manier.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Ja, in 1993-1994. We hebben het ouderlijk huis van mijn vrouw vervangen voor een nieuwe woning. Het bevalt hier nog steeds goed.
Ik zou nog graag eens een oude boerderij opknappen, maar of dat er ooit van komt? Ze zijn niet te koop en als ze dat al zijn, dan zijn ze onbetaalbaar.”

Als je niet aan het werk bent, waar hou je je dan mee bezig?

“Klootschieten bij Ons Streven 3. We spelen vierde klasse en staan bovenaan. We willen graag kampioen worden, maar het is nog wat voorbarig om dat te roepen. Het is nog niet eens winterstop.
Kaarten doe ik ook graag; kruisjassen na het klootschieten.”

De feestdagen zijn in volle gang. Heb je ook zo’n mooie kerstboom gemaakt als je collega Hermann?

“Nou nee. Hier staat een heel gewone kerstboom.”

 

In de schoefkoar: Wilfried Borggreve