Terug

In de schoefkoar: Arnold Holsink

In de rubriek ‘In de schoefkoar’ neemt telkens een werknemer van Warmes plaats in de oranje Warmes-kruiwagen. Deze keer is dat Arnold Holsink. Hij werd woensdag 19 oktober 60 jaar. De 60-plusclub van Warmes is dus een lid rijker!

Naam: Arnold Holsink 
Leeftijd: 60
Woonplaats: Rossum
Burgerlijke staat: getrouwd met Elly, vader van Milou en Mart
Beroep: controller 
Werkzaam bij Warmes sinds: 6 april 2009

Van harte gefeliciteerd met je 60ste verjaardag!

“Dank je wel. Ik merk er nog niets van hoor. Ik voel me goed en vitaal. Op kantoor plagen ze me er al een heel jaar mee: ‘als je 60 wordt, ga je in de schoefkoar.’ Nou goed dan. Bij deze.”

Is het nog gevierd bij Warmes? Was je schoefkoar versierd?

“Mijn bureau wel. En er hing een bordje op de deur: hier werkt de oudste van kantoor. De oudste en de wijste, zei ik. Maar of ze er naar luisteren, is de vraag.”

Hoe kom je bij Warmes terecht?

“Ik heb in 2009 gesolliciteerd naar aanleiding van een vacature in de krant. Warmes zocht een controller. Op het eerste sollicitatiegesprek droeg ik een pak met stropdas. Dat bleek een beetje misplaatst toen ik tegenover Paul en Rob - gewoon in werkkleding - zat. Het tweede gesprek kwam ik in spijkerbroek; dat was beter.”

Waarom koos je voor Warmes als werkgever? 

“Ik kende Warmes als bedrijf wel en het leek me een goede werkgever. Bovendien vind ik de bouw heel interessant. Ik ben zelf geen bouwvakker – alles behalve zelfs - maar ik volg met veel interesse alle werkzaamheden. Knap hoe ze het allemaal maken.”

Omschrijf de sfeer bij Warmes eens?

“Samen de schouders eronder en iedereen staat altijd voor je klaar. Of je nou directeur, timmerman, leerling of kantoormedewerker bent. Ik was benieuwd hoe het zou zijn om voor een echt familiebedrijf te werken maar dat loopt echt prima hier.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Het automatiseren van de projectenadministratie. Het was een grote klus en hij had grote impact, maar het loopt goed sinds het klaar is. Iedereen pikte de nieuwe werkwijze snel op en sindsdien loopt alles bij Warmes digitaal. 
Het is wel een verschil met toen ik begon met werken. Je kunt het je nu niet meer voorstellen maar toen waren er nog ponskaarten en ik heb zelfs de eerste pinautomaat in Twente meegemaakt. Die mocht ik installeren in Borne. Er is veel veranderd in mijn werk in al die jaren en ik volg alles met veel interesse. Ik ga graag naar themabijeenkomsten over dit soort onderwerpen. Ja, je moet met je tijd mee.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“De diversiteit. Ik heb een vast programma maar het loopt altijd anders dan gepland. Bank, cao, verzekering: ik weet ’s ochtends echt nog niet wat ik ’s avonds allemaal ga afronden.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Nee, ik heb een bestaand huis gekocht. In tegenstelling tot de meeste werknemers van Warmes; die bouwen allemaal zelf. Mijn dochter heb ik trouwens wel geholpen toen zij haar woning bouwde. Ik ben heel wat uren druk geweest op de bouw.”

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Ik ben voorzitter van Tennisvereniging Rossum. Zelf tennis ik twee keer per week, plus nog competitie. Sportiviteit en gezelligheid zijn daarbij even belangrijk. Dat is ook mijn uitgangspunt als voorzitter: de prestatie is mooi maar het is net zo belangrijk dat de leden het naar hun zin hebben; dat het er leuk is.
Verder ben ik leider van voetbalteam RSC7, het team van mijn zoon. Ze voetballen in de kelderklasse die  ze momenteel aanvoeren. En na penalty’s zijn ze nog door in de beker ook.
Verder hou ik me bezig met karper vissen, samen met mijn zoon en met Maik Roeleveld. We vissen in Nederland, maar ook in Frankrijk en Slovenië. Karper vissen heeft iets machtigs, zo midden in de natuur, even helemaal van de wereld.”

Nu je 60 bent geworden, ben je lid van de 60-plusclub van Warmes. Ga je gebruik maken van je lidmaatschap?

“Ja, tuurlijk. De 60-plusclub is een groep werknemers en oud-werknemers van Warmes die elk jaar samen een dagje uitgaan. Ze waren zo vriendelijk om me afgelopen jaar al uit te nodigen, maar ik heb netjes bedankt. Ik wilde wachten tot ik officieel 60 ben. Vanaf nu ga ik mee. Ik vind het een mooi initiatief van Warmes om iedereen betrokken te houden bij het bedrijf, ook al zijn ze misschien al met pensioen.”
 

In de schoefkoar: Arnold Holsink