Terug

In de schoefkoar: Kevin Arens

In de rubriek ‘In de schoefkoar’ neemt telkens een werknemer van Warmes plaats in de oranje Warmes-kruiwagen. Deze keer is dat Kevin Arens, de voorman/uitvoerder uit Lattrop, die zich altijd inzet voor een goede planning.

Naam: Kevin Arens
Leeftijd: 29
Woonplaats: Lattrop 
Burgerlijke staat: samenwonend met Imke
Beroep: voorman/uitvoerder
Werkzaam bij Warmes sinds: sinds 2011 in dienst, daarvoor al jaren als vakantiekracht 

Hoe kom je bij Warmes terecht?

“Ik woonde vlak achter Warmes en had er mijn eerste bijbaantje. Aanhangers op- en afpakken, bussen wassen, materiaal klaarzetten; later mee de bouw op in de betonploeg. Elk zaterdag en op vrije dagen en in de vakantie was ik aan het werk bij Warmes. Mijn eerste én enige bijbaan. 
Vervolgens koos ik voor de opleiding bouwkunde niveau 4 en na het afronden kwam ik in dienst bij Warmes.”

Had je ook voor de opleiding bouwkunde gekozen als je geen bijbaan bij Warmes had gehad?

“Ja, dat denk ik wel. De bouw had sowieso mijn interesse – dat kan ook niet anders met een vader als hoofduitvoerder bij DURA – en mijn werk bij Warmes wakkerde dat aan.
Na het MBO was ik het naar school gaan echter beu. Toch wilde ik graag nog een opleiding volgen, vandaar dat ik een KOB-opleiding tot aannemer heb gevolgd na werktijd. Een bewuste opleidingskeuze. Zo kon ik leren tijdens het werk."

Omschrijf de sfeer bij Warmes eens?

“De sfeer is dondersgoed bij de collega’s onder elkaar. Bij Warmes werkt niemand met vaste koppels en daardoor werk je telkens met anderen, van jong tot oud. Op die manier leer je veel van elkaar. Want je moet het samen doen; alleen bereik je niet veel.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Daar moet ik héél hard over nadenken. Zóveel gedaan. Ik denk het maken van de kap op de woning van Berendsen in Lonneker, samen met Henny Ruël. Als je de woning kent, dan weet je dat het meteen een bijzonder project was.”

Leukste klus tot nu toe?

“Ik heb geen uitgesproken voorkeur maar als ik er een moet aanwijzen, dan kies ik voor de villa van Tijkorte in Denekamp. Ik was er voorman/uitvoerder en heb meegetimmerd met Gerald Haamberg. Het was in elk geval de meest bijzondere klus tot nu toe. De bouw liep goed en het is echt een visitekaartje voor het dorp.”

Aan welke projecten werk je nu?

“Aan de bouw van de bedrijfshal van Zenna Laser Solutions in Enschede en aan de uitbouw van de woning van de familie Pol aan de Denekamperstraat. Die laatste is nu bijna af. Begin volgende week vertrekken we naar Beilen in Drenthe voor de bouw van een houtskeletwoning; net zo een als we onlangs aan de Korenmorsweg in Noord Deurningen hebben gebouwd. Houtskeletbouw is om meerdere reden populair, merk ik. Zowel om energiezuinige als bouwkostentechnische redenen.”

En aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Alle projecten zijn prima maar grote projecten zoals dat van Tijkorte en garage Tijink, die zijn mooi om te voltooien. Het is de uitdaging om ze samen te maken, met al je collega’s.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Ja, in 2015 in Lattrop. Een dubbel blok, samen met collega Ivo Peters. We bouwden het in de goede tijd, zonder materiaalschaarste en met normale levertijden. Dat zou tegenwoordig wel anders gegaan zijn. 

Wie bij Warmes werkt, moet alles kunnen. Dat voelt soms alsof je voor de leeuwen wordt gegooid, maar als je je eigen huis aan het bouwen bent, merk je dat je veel aan die ervaring hebt.”

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Technisch werk in de schuur, brommer rijden. Ik heb een Zundap uit 1959 en met een groepje Lattroppers gaan we er regelmatig op uit. Er rijden ongeveer tien van zulke brommertjes rond in het dorp. De Zundap – een opgeknapte, hij rijdt goed – heb ik gekocht in Maastricht en laten keuren in Groningen; de wachttijden in Almelo waren te lang. Die brommer heeft dus al heel wat van Nederland gezien.

Ook ben ik lid van de Raad van Elf van de Droadneggel en Schuppendrieters. Komend jaar wordt mijn laatste jaar bij de Raad van Elf. Afspraak is dat de leden na 11 jaar stoppen om de jeugd een kans te geven en komend jaar is mijn elfde jaar. Nog een jaar dus en dan is het goed geweest, hoewel het natuurlijk jammer is dat we het afgelopen jaar geen carnaval hebben kunnen vieren.”

Je collega’s roemen je om het feit dat jij de planning altijd op orde hebt. Ben je zo punctueel?

“Zeggen ze dat? Dat wist ik niet. Ik heb inderdaad een hekel aan laatkomers. Altijd proberen om op tijd te zijn, daar begint het mee. Maar verder ligt een goede projectplanning in handen van veel partijen. Dat begint al bij de werkvoorbereiders op kantoor. Zorg dat het personeel is ingepland en dat de materialen voorradig zijn. Zo hoef je nooit op elkaar of op spullen te wachten. Dat klinkt niet ingewikkeld, maar is het soms wel. Helemaal in tijden van materiaalschaarste.”
 

In de schoefkoar: Kevin Arens