Terug

In de schoefkoar: Stijn Lammerink

Deze keer in de schoefkoar: Stijn Lammerink. Wie bij Warmes komt werken, wordt onderdeel van de ‘Warmesfamilie’ (het is niet voor niets een familiebedrijf) en voor Stijn geldt dat zelfs letterlijk.
 
Naam: Stijn Lammerink
Leeftijd: 28
Woonplaats: Lattrop
Burgerlijke staat: samenwonend met Lotte
Functie bij Warmes: werkvoorbereider, uitvoerder en calculator (“De werkzaamheden zijn nogal divers hier”)
In dienst bij Warmes sinds: 2017 (daarvoor aantal jaren als weekend- en vakantiekracht)

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?
“Via mijn vriendin Lotte Warmes. Ik leerde haar kennen toen ik nog student MBO bouwkunde was. Of ik af en toe bij Warmes aan de slag kon, werd me toen gevraagd. Tuurlijk kon dat en dus werkte ik er in de weekenden en in de vakanties. Na het MBO heb ik het HBO afgerond en ging ik in dienst bij Warmes. Dat is nu 3 jaar geleden.”

Nu ben je onderdeel van het bedrijf van je schoonfamilie. Hoe is dat?
“Ja, nu hoor ik ook via het werk bij de familie, haha. Maar dat voelt goed hoor. En dat geldt denk ik niet alleen voor schoonzoons, maar voor alle werknemers. Je merkt meteen dat het een familiebedrijf is. De manier waarop ze met elkaar omgaan, de sfeer. Heel gemoedelijk. Je moet ’t wel heel gek maken om er hier niet tussen te komen.”

En hoe is het om met je vriendin in hetzelfde bedrijf te werken?
“Prima. Ze werkt sinds begin dit jaar op kantoor. Eigenlijk zien we elkaar niet vaak op het werk. Zij is op kantoor, ik regelmatig op de bouw. Ik vind het knap hoe gestructureerd zij werkt. Ze is punctueel, stipt en secuur. Hoe zij ons af en toe aanspoort met facturen en urenadministratie; da’s knap. En ook nodig, ja.”

Als je Lotte niet had leren kennen, had je dan ook bij een bedrijf als Warmes willen werken?
“Ja, zeker wel. Helemaal als ik er nu op terugkijk. Misschien dat ik als student wel een groter bedrijf voor ogen had, maar ik heb ondertussen geleerd dat de werkzaamheden bij heel grote bedrijven vaak een stuk eentoniger zijn. Dan was ik bijvoorbeeld een jaar lang projectleider bij hetzelfde project geweest. Je bent daar bovendien maar een klein poppetje in een groot geheel. Bij Warmes leer ik een heleboel van heel veel verschillende projecten. Daarom is het ook zo lastig om mijn functie te omschrijven; ik had er drie woorden voor nodig. Dat komt doordat je bij Warmes altijd meer doet. Variatie genoeg dus.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?
“De renovatie van achttien woningen aan de Prins Hendrikstraat in Denekamp voor Mijande. Mooi om te zien hoe de straat er door is opgeknapt.”

Met welk project ben je nu bezig?
“Dat zijn er meerdere, namelijk woningen in Almelo en Ootmarsum, renovaties voor WBO in Oldenzaal en autobedrijf Tijink. Als Tijink af is, kunnen we zeggen dat we hebben bijgedragen aan het verfraaien van de entree van Lattrop. Het is een prachtig project.”

En aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?
“Iets heel groots. Hoogbouwappartementen, een enorme villa, gestapelde bouw. Of het er bij komt bij Warmes weet ik niet, maar het zou een leuke uitdaging zijn. Weer eens wat anders.”

Heb je je eigen huis gebouwd?
“Ja en daar wonen we nu een jaar in. Ik heb altijd heel goed opgelet bij bouwprojecten en er inspiratie uitgehaald voor ons eigen huis. Je eigen huis bouwen is een goed leerproces. Ik heb er heel veel van geleerd. Normaal ben ik veel op kantoor, nu stond ik meest op de bouw. Het is precies zoals mijn voorgangers in deze schoefkoar al zeiden: van je eigen huis bouwen leer je het meest.”

Als je niet aan het werk bent, waar hou je je dan mee bezig?
“Vraag liever wat ik doe als er geen corona is. We kunnen eigenlijk niets nu. Maar goed, normaal voetbal ik bij VV Reutum 3, in mijn geboorteplaats. Ik ben middenvelder. We hebben een leuk team en stonden er eigenlijk best goed voor, maar toen moesten we ineens stoppen. Nou ga ik af en toe hardlopen maar het motiveert toch niet zo als een teamsport. 
Verder ben ik bij de technische commissie van de Droadneggel en Schupp’ndrieters. Maar ja, voorlopig geen carnaval.
Vakanties dan maar. Ik ga graag naar zon en strand. Portugal, Spanje, Italië zijn favoriet. Het idee is om ook verre reizen te gaan maken. Amerika misschien. Maar helaas, ook geen vakanties voorlopig. 
Aangezien ik niet voorzie dat we binnenkort weer mogen voetballen, carnaval vieren of op vakantie gaan ga ik maar wat vaker hardlopen. Dan moet Lotte maar af en toe met me mee.”
 

In de schoefkoar: Stijn Lammerink