Terug

Van sixties split-level bungalow naar villa; Warmes bouwt ontwerp van Mirjam Wiggers

Voor de familie Wildenborg in Enschede bouwt Warmes een moderne woning naar een ontwerp van Mirjam Wiggers Tekenstudio uit Deurningen. “Wat typisch jaren ’60 was, is straks een moderne woning die heel comfortabel is.” De beeldbepalende kenmerken zijn benadrukt in het nieuwe ontwerp.

De Wildenborgs kochten deze woning in de wijk Stokhorst in Enschede. De woning staat in een buurt met grote vrijstaande woningen en riante bungalows. Veel woningen in de buurt worden of zijn gemoderniseerd. Zo ook de woning van de familie Wildenborg. De familie benaderde Mirjam Wiggers voor het ontwerp.

Wat waren de wensen van de opdrachtgever?

“De familie Wildenborg wilde de woning verduurzamen, moderniseren en vergroten, was op zoek naar meer comfort en wilde vooral meer tuingericht gaan wonen. Zeer redelijke eisen gezien de lage isolatiewaarde en de koudebrug technische problemen. De woning had veel potentie: het ligt mooi op de kavel, is speels door de verschillende niveaus en de ruimtes waren qua positie best oké. Het was alleen te klein voor de opdrachtgevers.”  

Omschrijf het ontwerp eens?

“Het is een splitlevel-woning met een woon- en slaapvleugel; dus met meerdere niveaus. Dat is behouden, hoewel de linkerzijde en de achterkant zijn vergroot. De architectonische kenmerken van destijds zijn behouden gebleven en zelfs versterkt. De belijning van de kap, de schoorsteen, het balkon, de grote kozijnen: deze mooie kenmerken hebben we versterkt in het ontwerp. Daardoor heeft de woning echt een upgrade gekregen. Wat isolatie betreft is het naar nieuwbouwniveau getild.”

Hoe was de samenwerking met Warmes?

“Ik heb al regelmatig met Warmes gewerkt. Nieuwbouw, verbouw, veelal particulier. Ik vind het belangrijk dat het contact tussen de opdrachtgever en de aannemer goed verloopt en dat gaat volgens mij goed hier. De klant wordt gehoord door de aannemer en kan met alle vragen bij Warmes terecht. Zelf ga ik regelmatig kijken op de bouw en verder word ik op de hoogte gehouden van de voortgang door de familie Wildenborg. Ontzettend leuk om foto’s te ontvangen en de voortgang te zien.”

Met plezier aan deze woning gewerkt?

“Zeer zeker. Het wordt heel mooi. De familie woont straks in een luxe afgewerkte woning die qua vorm aansluit bij het bestaande ontwerp, maar die wel helemaal een eigen, modern gezicht heeft gekregen.
Het was typisch jaren ’60, maar het wordt een moderne woning die ook nog eens heel comfortabel is om in te wonen. Mooi om te zien dat het oorspronkelijke ontwerp steeds meer vorm gaat krijgen en uiteindelijk een prachtige villa zal opleveren.”

Meer ontwerpen van Mirjam Wiggers zien? Kijk dan op www.mirjamwiggers.nl.

 

Van sixties split-level bungalow naar villa; Warmes bouwt ontwerp van Mirjam Wiggers