Terug

Warmes blikt terug én kijkt vooruit: we zien ‘t positief in; nog wel wat te wensen

Beste werknemers, klanten, opdrachtgevers en andere vrienden,

We blikken graag nog even terug op het afgelopen jaar 2021 en vooruit op 2022. Dat hadden we het liefst gedaan tijdens een uitgebreide kerstborrel, maar ja, dat mocht niet doorgaan. Daarom hebben we een alternatief bedacht: de einde-lockdown-borrel. 

Dat kan dus een paasborrel worden, of een carnavalsborrel, met een beetje pech zelfs een zomerborrel. We vieren de kerstborrel dan gewoon in de zomer, het maakt ons niet uit, als we het personeel maar op een feestelijke manier kunnen bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. 

We zijn namelijk heel blij met en trots op het Warmespersoneel en we kijken heel tevreden terug. Het was mooi druk in 2021. Johnny Postel ging met pensioen terwijl we ook jonge aanwas hebben begroet. We zijn blij dat er zoveel nieuwe leerling-metselaars en –timmerlieden zijn. Heel belangrijk voor de continuïteit en doorgroei van een bedrijf. 
Grootste uitdaging is altijd om iedereen tevreden te houden, personeel én klanten. We hopen dat dat wederom is gelukt. 

Energiezuinig bouwen & asbest saneren 

Voor volgend jaar hopen we  dat we met EZB weer veel energiezuinig gaan bouwen. Jammer dat EZB-projecten telkens weer stilliggen door coronaregels, terwijl de huurders altijd zo blij zijn met hun verduurzaamde woningen. 

Ook de TAS zit nog goed in het werk. We zien naast bedrijfspanden steeds meer particuliere woningen waarvan het asbest gesaneerd wordt.  Eigenlijk best gek om te werken in een bedrijfstak die zichzelf uiteindelijk moet opheffen. Immers, als alle asbest gesaneerd is, is de TAS klaar. Maar er ligt nog zóveel asbest op de daken, dat dat nog decennia kan duren.  

Nieuwbouwwijkje goed voor Lattrop

Verder zijn we blij dat in Lattrop een nieuwbouwwijk verrijst. Mooi dat Lattrop dat met vereende krachten voor elkaar krijgt. ‘Onze’ Mark Peters was de eerste die er met de bouw aan de slag ging. Het zou mooi zijn als we ook het laatste huis van het bouwplan zouden mogen bouwen. We hebben nog wel wat gegadigden in onze gelederen.

Wie weet hier de oplossing voor?

We zitten nog wel met een ontzettend lastig vraagstuk, namelijk de materiaalprijzen. Die kunnen plotseling enorm stijgen en dat is – op z’n zachtst gezegd – vervelend bij projecten die voor een vaste prijs zijn aangenomen. Hoe los je dat op? Het zal in de toekomst nog vaker voorkomen, vrezen we. Producenten en handelaren kunnen ineens hun prijzen verhogen, maar bouwbedrijven niet. Als iemand hier een oplossing voor weet, dan horen we het graag.

Vooruitblik op 2022

Vooruitblikkend op 2022 zien we het positief in. De orderportefeuille ziet er goed gevuld uit. Er komen mooie projecten aan, zoals de nieuwbouwplannen op de plek van Baderie Schasfoort in Denekamp, de binnenstad in Oldenzaal en in Noord Deurningen, maar ook de opdrachten op het Singraven, voor WBO en Mijande en nog meer vaste opdrachtgevers. 

Nog wel wat te wensen

We hebben nog wel wat wensen voor het nieuwe jaar: dat corona de zak in gaat en er nooit meer uitkomt. Dat al het personeel en hun familie gezond blijft. Dat sporten en bij elkaar komen weer mag, vooral voor de jeugd, want die mist zoveel. Dat iedereen met veel plezier weer aan de slag gaat in het nieuwe jaar. Dat we jullie kunnen blijven voorzien van mooi bouwnieuws. 
En dat we de einde-lockdown-borrel snel kunnen vieren. 

In dit neije joar goa’w weer flink aan de slag!

Paul Roeleveld en Rob Warmes namens aannemersbedrijf Warmes bv
 

Warmes blikt terug én kijkt vooruit: we zien ‘t positief in; nog wel wat te wensen