Terug

Warmes gaat wereldwijd via Enschedees bedrijf Zenna Laser Solutions

Voor het bedrijf Zenna bouwt aannemersbedrijf Warmes een grote bedrijfshal aan de Josink Esweg in Enschede. Een bijzonder project: Zenna is een hightech bedrijf dat wereldwijd machines levert. 

Voor Zenna Laser Solutions bouwt Warmes momenteel een energiezuinige bedrijfshal van 30 x 50 meter. De hal is binnenwerks 8 meter hoog. De hal heeft deze afmetingen vanwege de enorme kraanbaan die onlangs is geplaatst. Warmes heeft voor het plaatsen samengewerkt met Joosten Hijsen uit Vriezenveen. Er is gekozen voor een speciale hijskraan om een zo hoog mogelijke hijscapaciteit te bereiken: maar liefst 6.34 meter hijshoogte.

Dankzij de immense kraanbaan kan Zenna massaal machines produceren en dat is nodig ook; de vraag naar lasergestuurde machines is groot. Door de coronacrisis stonden veel orders on hold die nu afgerond moeten worden terwijl er ook nieuwe opdrachten binnenkomen.

Materiaal toch op tijd

Topdrukte bij Zenna dus dankzij orders uit de hele wereld. Het is daarom belangrijk dat de bedrijfshal aan het einde van het jaar klaar is en dat is een echte uitdaging voor Warmes. “Helemaal in deze tijden van materiaalschaarste is dat niet gemakkelijk,” vertelt projectleider Jan-Willem Weijers. “Maar door goede contacten met de leveranciers en onderaannemers gaat het ons lukken. Dankzij hen kunnen we Zenna op tijd bedienen en zorgen dat de productiehal in korte tijd operationeel is. Voor Warmes is de bouw van de hal een bijzonder project. Niet alleen vanwege de omvang van de hal, maar ook vanwege de omvang van het bereik van de laserproducten. Zo dragen we bij Warmes dus een steentje bij aan productieprocessen in de hele wereld.”

Zitvlinder

Momenteel bevindt de bouw van de bedrijfshal van Zenna Laser Solutions zich in de afwerkfase. Op een filmpje op facebook is te zien hoe een medewerker van Jadi Bedrijfsvloeren de vloer afwerkt met een zitvlinder.
 

Warmes gaat wereldwijd via Enschedees bedrijf Zenna Laser Solutions