Nieuwbouw riant herenhuis

Beuningen

Beuningen, 2013

Dit bijzondere herenhuis wordt gekenmerkt door de authentieke uitstraling en details. Alle bouwonderdelen zijn zo ontworpen en uitgewerkt dat ze passen in de bouwstijl van herenhuizen uit vorige eeuwen.
Het gevelmetselwerk is in kruisverband vermetseld, boven de ramen is siermetselwerk uitgevoerd in de vorm van rollagen en bogen, in het boogveld is terugliggend blokverband gemetseld. De woning is rondom voorzien van hardstenen plinten en afdekkers. De treden en het terras zijn uitgevoerd in hardsteen. De kozijnen met speciale grote houtafmetingen zijn voorzien van hardstenen onderdorpels en neuten. De kozijnen zijn voorzien van een kraal die doorloopt tot in de hardstenen neut. De ramen zijn voorzien van een holprofiel.
De dakkapellen, bakgoten, dakranden, windveren zijn voorzien van kralen en sierlijsten. Onder de overstekken zijn kraalschroten met sierklossen aangebracht en in de topgevel is een sierdeel aangebracht.
De sporenkap met houten sponningdelen is vanuit de verdieping te zien.
De vrije hoogtes van ruim 3,2 meter in combinatie met het vele glas en de unieke details geven de woning een erg authentieke en ruimtelijke uitstraling.

NAAR OVERZICHT