Terug

Bloemen Mode: uitbreidinkje in beschermd stadsgezicht

Of een bouwproject nou groot of klein is, er moet altijd rekening worden gehouden met het aangezicht. Dat gold zeker voor de uitbreiding (eigenlijk uitbreidinkje) van Bloemen Mode in Ootmarsum. 

Ootmarsum is namelijk een beschermd stadsgezicht en dat betekent dat alle bouwprojecten streng getoetst worden. Zelfs als het een uitbreidinkje van 7 bij 3 meter betreft, zoals Warmes onlangs voor de bekende modezaak bouwde. 

“Bloemen had altijd een nabijgelegen opslagruimte in gebruik, maar die werd verkocht,” vertelt Sander Weusthof namens Warmes. “Aan ons de vraag of we de winkel konden uitbreiden. Er was maar beperkte ruimte, de ruimte moet functioneel zijn en ook nog in het stadsgezicht passen. Dat van het stadsgezicht is goed opgelost door het gebruik van donker hout. De ruimte is nu functioneel ingericht als bergruimte en werkruimte dankzij een scheidingswand. Andere uitdaging bleek de poort; daar paste de kraan niet door. We moesten een speciale minikraan inzetten.  Uiteindelijk alles gelukt en al met al een goed geslaagde uitdaging, dit uitbreidinkje.” 

 
 

Bloemen Mode: uitbreidinkje in beschermd stadsgezicht