Terug

Helemaal tevreden aan de Churchillstraat

Aan de Churchillstraat in Denekamp bouwde aannemersbedrijf Warmes vier levensloopbestendige woningen. De bewoners wonen er nu een jaar in en we zijn benieuwd hoe het de bewoners bevalt in de woningen. Wonen ze fijn?

Normaal gesproken krijgt een aannemer – als het goed is – geen respons meer na de oplevering van een bouwproject, maar in dit geval wilde Warmes juist graag reactie van de nieuwe bewoners. Het was een mooi project om te bouwen waar veel zorg aan is besteed, maar hoe bevalt het de bewoners in hun nieuwe woningen?

“Bijzonder goed,” verzekeren Karin Oude Ophuis en naaste buren Bertus en Ria Bos.  
Oude Ophuis en Bos waren altijd al buren aan de Kievit. Bertus Bos: “We hadden interesse in het bouwplan aan de Churchillstraat, maar twijfelden nog. Toen bleek dat Karin een optie had op een van de woningen, hebben wij al snel besloten om er toch werk van te maken. En zo zijn we nog steeds buren. In de bouwtijd trouwens ook nog toen we een jaar op Bavelds Dennen woonden.”

Allemaal anders

Iets meer dan een jaar geleden was de sleuteloverdracht en werden de vier woningen betrokken door de nieuwe bewoners. “Doordat we zoveel eigen inbreng hadden, zien alle woningen er anders uit,” vertelt Oude Ophuis. “Van tevoren heb ik bijvoorbeeld de looplijnen doorgenomen met een interieuradviseur, waardoor mijn woning weer heel anders is ingedeeld dan de andere. Zo zit de kelderdeur op een andere plek en de eethoek is op een andere plek gesitueerd dan bij de anderen.”
Bos knikt: “Ja, de woningen zijn gebouwd zodat ze voor iedereen praktisch zijn. Wij wilden bijvoorbeeld toch liever een schuifpui in plaats van een tuindeur. Dat was geen probleem. Ik ben achteraf erg blij dat we daar voor hebben gekozen. We hebben zóveel licht in de woning. Prachtig.”

Bij het inrichten van de woningen hebben zowel Oude Ophuis als Bos advies ingewonnen van interieuradviseurs Jorg en Maartje van Villavier home in Denekamp. “En zo hebben we op maat gemaakte kasten, planken en nog veel meer. En een interieur waar goed over nagedacht is.”

Veel overleg met aannemer

Er is veel overleg geweest met de aannemer tijdens de bouw van de woningen. “En of. Ze hebben best veel werk met ons gehad,” lacht Bos. “Het was fijn dat alles bespreekbaar was en dat ze altijd wilden meewerken. Warmes is een traditionele aannemer en daarmee is veel overleg mogelijk. De bouw had er heel anders uitgezien als er een grote, anonieme aannemer aan had gewerkt.”
Oude Ophuis lacht: “Het scheelde ook Koen Beernink namens Warmes hier aan het werk was. Die deed goed zijn best voor tante Karin.”

Absoluut niet klein

Oude Ophuis en Bos ruimen nog graag even een vooroordeel uit de weg. “We horen telkens dat we hier zo klein wonen. Nou, echt niet hoor. Integendeel zelfs. Het is hier heel ruim. En je ziet het niet aan de voorkant van de woning, maar we hebben ook nog best grote tuinen.”

Nooit meer weg

De woningen zijn levensloopbestendig gebouwd en zowel Oude Ophuis als Bos zijn van plan om daar gebruik van te maken. Bos: “Ria en ik zeggen het elke dag weer: wat hebben we het hier toch mooi voor elkaar. Zo ruim. Zo mooi. Het moet wel heel gek lopen als we hier nog weer weg willen gaan.”
Oude Ophuis stemt in: “Ik kreeg de sleutel en dacht meteen: yes, dit is mijn huis. Nieuw, ruim, aangenaam. En dat denk ik nu, een jaar later, nog steeds. Hier blijf ik.”
 

Helemaal tevreden aan de Churchillstraat