Terug

EZB start met Op&Top; een prefab-concept voor woningcorporaties

Energie Zuinige Bouwers (EZB) start met Op&Top, een nieuw concept speciaal voor woningcorporaties. Dankzij Op&Top kunnen bestaande woningen razendsnel worden vervangen door nieuwe. In 2,5 maand al.

Sommige woningblokken zijn niet meer geschikt voor renovatie. Te oud, verkeerd ingedeeld, niet energiezuinig te krijgen; ze zijn op.
EZB biedt de oplossing in de vorm van Op&Top. Die maakt van een woningblok dat op is, weer een topblok. Binnen tien weken wordt het woningblok gesloopt tot aan de fundering en vervolgens opnieuw opgebouwd. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van prefab-onderdelen waardoor het razendsnel gaat. Wel met traditioneel metselwerk; kwaliteit staat voorop.

Op&Top is bij uitstek geschikt voor woningstichtingen en woningcorporaties. Op deze manier staat er snel een nieuwe woning die voldoet aan alle huidige eisen en die bovendien 10 jaar lang onderhoudsarm is. 

De Op&Top-projecten zijn NOM-projecten, oftewel Nul Op de Meter. Geen energieverbruikskosten dankzij oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen. Bovendien wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen. 

Start in 2021

De voorbereidingen en ontwikkelingen van Op&Top zijn in volle gang. Verwachting is dat EZB in 2021 kan beginnen met de eerste Op&Top-projecten.
 

EZB start met Op&Top; een prefab-concept voor woningcorporaties