Terug

Warmes bouwt passieve Finnlogs-woning

Aan de Korenmorsweg in Lattrop bouwt Warmes een Finnlogs-woning, een exclusieve, Finse houten skeletwoning. Opdrachtgever is Peter Bonnes. 

“Ontzettend leuk dat we onze ervaring met passieve woningen bouwen mogen inzetten voor een Finnlogs-woning,” aldus projectleider Jan Willem Weijers van Warmes. “Zo veel Finnlogs worden niet gebouwd – maar vijf of zes per jaar. Heel exclusief dus eigenlijk. Finnlogs behoeven een bijzondere manier van bouwen en het is fantastisch werk voor timmerlui.”

Razendsnel gebouwd

Bijzonder is de enorme snelheid waarmee de Finnlogs-woning wordt opgebouwd. In drie weken tijd wordt de woning helemaal afgebouwd tot casco klaar. Dan is het al wind- en waterdicht. Vervolgens gaan het glaswerk en de dakpannen erop en is de buitenkant klaar.

Extreem goed geïsoleerd

Een Finnlogs is een zogenaamde passieve woning. Zonder foliën, met specialistische isolatiematerialen die ook vocht reguleren. Daardoor is de woning extreem goed geïsoleerd en wordt een zeer behaaglijk leefklimaat gecreëerd. De woning is op meer manieren milieubewust. Zo is het volledig gemaakt van recyclebare materialen. Purschuim is bijvoorbeeld vervangen door schapenwol. Bovendien is het voor de toekomst gebouwd. 
Weijers: “De uitdaging zit hem bij Finnlogs in de luchtdichttechniek. Die moet perfect uitgevoerd worden. Als dat op de juiste manier gebeurt, gaat een Finnlogs zo lang mogelijk mee, op z’n minst 100 jaar. Echt een woning voor de toekomst dus. Deze blijft nog heel lang aan de Korenmorsweg staan.”

In 2014 bouwde Warmes de eerste passieve woning. “Nu bouwen wij een passieve woning zonder zelfs foliën toe te passen. Dit is een nieuwe uitdaging voor ons.”

Binnenkort nog een Finnlogs

De tweede Finnlogs is inmiddels ook in opdracht bij Warmes.
Meer weten over Finnlogs-woningen? Meer info staat op www.finnlogs.nl.

Op de facebookpagina van Warmes is een timelapsfilm te zien, over de bouw van de Finnlogs van begin tot eind.
 

Warmes bouwt passieve Finnlogs-woning