Terug

TAS breidt werkzaamheden uit naar Belgische grens

Soms moet je een eindje reizen voor een goede klant. Dat gold zeker voor de TAS afgelopen week. De Twentse asbestsaneerders uit Lattrop werkten mee aan een project in Hooge Mierde, bij de Belgische grens. En daar konden ze meteen een goede daad verrichten in hun B&B, in de stromende regen…

Het is een eindje rijden (220 kilometer om precies te zijn, verwachte aankomsttijd over 3 uur) maar voor deze klant wil de TAS wel afreizen naar Hooge Mierde, aan de Belgische grens, vlakbij Baarle-Nassau. Het betreft een samenwerking met een collega-asbestsaneerder met wie de TAS regelmatig samenwerkt. 

Het dak van de schuren van een melkveebedrijf is door de bouwpartner van de TAS asbestvrij gemaakt en de taak van de TAS is om het dak weer dicht te leggen met nieuwe dakbeplating. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van premium leverancier SVK. Die levert asbestvrije cementvezelplaten die een op een worden uitgewisseld met de asbestplaten. Het voordeel van SVK: de platen zijn slag- en stootvast, ‘ademend’ (ze nemen vocht op en gaan condens tegen) en hebben 10 jaar garantie. 

Onlangs moesten de asbestspecialisten van de TAS ook al de hort op voor een grote klus. Toen gingen ze noordelijk naar het Friese Tjerkgast.

Lekkage in B&B verholpen

Dat het reuze handig is als je B&B vol bouwvakkers zit in tijden van lekkage, ontdekten de eigenaren van bed & breakfast Bij Jans in Hilvarenbeek. 
Daar logeerden Kevin, Michel, Koen, Petrick, Jelle en Mart van de TAS. Er was maandag flinke lekkage in de B&B als gevolg van een stortbui. Het water kwam zó door het dak naar binnen. Dat was al veel vaker gebeurd en er was wel aan gewerkt maar het werd maar niet opgelost. De mannen van de TAS gingen in de stromende regen het dak op om de lekkage te verhelpen. Dat pakte voor iedereen goed uit: Jans was van zijn lekkage af en de TAS’ers kregen die avond heel wat aangeboden. 
 

TAS breidt werkzaamheden uit naar Belgische grens