Terug

‘Onze’ Rik is niet meer dakloos

Het hoogste punt van de nieuwbouwwoning van ‘onze’ Rik Scherphof is bereikt. Rik is werkvoorbereider/calculator bij Warmes en bouwt een moderne woning in Vriezenveen.

‘Rik is niet meer dakloos,’ grappen zijn collega’s op kantoor bij Warmes. “Gelukkig niet,” aldus Rik. “Het hoogste punt van onze woning is bereikt en daar zijn we heel blij mee. Het schiet flink op. De start bouw was afgelopen juli en ik heb mezelf anderhalf jaar de tijd gegeven om de woning te bouwen. Dan is het dus fijn dat het dak er nu al op zit.”

De woning wordt gebouwd op een braakliggend landje, aan het Oosteinde in Vriezenveen. Tot rond de jaren ’50 stond er een woning met schuren en die zijn destijds afgebroken. Nu, 70 jaar later, wordt het terrein dus pas weer bebouwd. 

Rik bouwt er een zelfontworpen huis. “Mijn vrouw en ik hebben al onze woonwensen verzameld en daar kwam het ontwerp van deze moderne woning uit voort. Het wordt geen standaard woning, maar het wordt wel gebouwd met standaard bouwmaterialen. Aan een zijde lopen de dakpannen helemaal door tot aan de grond en de voor- en achtergevel worden bekleed met fraké, een duurzame Afrikaanse houtsoort. De keuken wordt het hart van het huis. Niet weggestopt in een hoekje, maar centraal gesitueerd in de woning. Zo wordt het echt het middelpunt en de eyecatcher.”
 

‘Onze’ Rik is niet meer dakloos