Terug

Johnny Postel met pensioen

Metselaar Johnny Postel gaat met pensioen. Donderdag was zijn laatste werkdag en zijn collega’s verrasten hem met een bord. Hoe kijkt Johnny terug op zijn werkzame leven bij Warmes?

Wat een mooi bord heb je van je collega’s gekregen. Vandaag officieel met pensioen?

“Nou, eigenlijk ga ik op 1 augustus met pensioen maar ik pak nog wat bouwvak mee, waardoor vandaag mijn laatste werkdag is. Eigenlijk had ik al drie maanden eerder met pensioen gekund, maar de baas vroeg netjes of ik nog iets langer wilde blijven. Ach, na 46 jaar op de bouw konden die drie maanden er ook nog wel bij.”

Hoeveel van die 46 jaren werkte je bij Warmes?

“36 jaar. De eerste 10 jaar werkte ik bij Ikink in Reutum, een bedrijf dat nu niet meer bestaat. In 1985 ging ik bij Warmes aan de slag. 46 jaar is geen record, maar het is lang zat. Dankzij de regeling voor zware beroepen kan ik 3 jaar eerder stoppen.”

Is het daadwerkelijk zo’n zwaar beroep?

“Lichamelijk is het zwaar, maar eigenlijk heb je dat niet door als je er midden in zit. Als je telkens denkt ‘wat zwaar, wat zwaar’, dan is het dat ook. Maar als je lichamelijk goed in orde bent en je instelling is positief, dan hou je het goed vol. Maar dat geldt niet alleen voor mensen met een lichamelijk zwaar beroep natuurlijk. Dat geldt voor iemand op kantoor net zo goed.”

Heb je je verheugd op je laatste werkdag?

“Ik heb de dagen niet afgeteld maar ik heb er nu wel zin in. Tijd voor nieuwe uitdagingen, hoewel ik nu nog niet weet wat die zijn. Eerst eens vakantie houden en van de rust genieten. Daarna de vleugeltjes opnieuw uitslaan en dan komt er vanzelf wel wat anders. Vrijwilligerswerk misschien. Je moet wel maatschappelijk betrokken blijven, anders stomp je af. Vrijwilligerswerk in de buitenlucht, dat lijkt me wel wat. En eerlijk gezegd is er thuis ook nog van alles te doen. Dat eiken aanrechtblokje van 35 jaar oud is bijvoorbeeld best aan vervanging toe, haha.”

Wat heb je het meest gewaardeerd in je werkzame leven bij Warmes?

“De saamhorigheid is er 100 procent. Bij Warmes werk je met elkaar en voor elkaar. Echt een familiegevoel, ook vanuit de directie. Als er wat is, kun je altijd een beroep op ze doen. Of ik er altijd met plezier heb gewerkt? Zeker, anders had ik het niet zolang vol gehouden. De saamhorigheid en collegialiteit onder collega’s ga ik missen na mijn pensionering, maar daar komen natuurlijk weer andere dingen voor terug.”

Zien we je nog terug bij de 60-plus-club van Warmes?

“Tuurlijk ga ik ook mee tijdens de activiteiten. Maar eerst maak ik de bouwvakborrel nog een keer als werkende mee. Kom ik daarna wel terug als gepensioneerde.”
 

Johnny Postel met pensioen