Terug

Woningen WBO aan kamperfoelie: gerenoveerd én energiezuinig

24 woningen aan de Kamperfoelie in Oldenzaal worden voorzien van een nieuw dak. De huurders hebben straks de beschikking over een extra slaapkamer en ze wonen dan in een energiezuinige woning.

Energie Zuinige Bouwers voert de opdracht uit voor woningcorporatie WBO Wonen. Het betreffen huurwoningen met alles op de begane grond: wonen, slapen en baden. Op de zolder is een opslagruimte. 
Daar komt nu verandering in, want op de verdieping wordt middels een dakkapel een extra slaapkamer gerealiseerd. Daarnaast worden de woningen energiezuinig gemaakt, wordt al het glas vervangen door isolatieglas en worden de woningen aan de buitenkant geschilderd.

Nieuwe daken

Het dak van de woningen wordt in zijn geheel vervangen: er komen nieuwe prefab scharnierdaken op. Normaal gesproken worden prefab scharnierdaken bij nieuwbouw toegepast en niet bij renovatie, maar EZB heeft toch voor deze optie gekozen omdat het de bouwsnelheid bevordert. 
De daken van de woningen waren tot nu toe nauwelijks geïsoleerd. Na de werkzaamheden beschikken ze over een dak met een rc-waarde van 7,0. 

Drie dagen dakloos

De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon thuis blijven wonen. Ze zijn maximaal drie dagen ‘dakloos’. Voor die periode heeft de EZB dakzeilen laten maken, speciaal voor dit project, vergelijkbaar met vrachtwagenzeilen. 

Project met vaart

EZB is al gestart met de werkzaamheden aan de Kamperfoelie. Het eerste blok was met kerst klaar en  in het nieuwe jaar is gestart met het tweede blok. Er zijn vijf blokken in totaal. De reactie zijn tot nu toe heel positief: de bewoners zijn blij met de extra ruimte en met het comfortabele leefklimaat dankzij de isolatie. 
 

Woningen WBO aan kamperfoelie: gerenoveerd én energiezuinig