Terug

Renovatie oale woning kosters Herman

In elke woonplaats zijn er talloze van te vinden: woningen die gebouwd zijn in de jaren ’60 en ondertussen toe zijn aan modernisering. Deze woning in Lattrop is een mooi voorbeeld van hoe zo’n huis gerenoveerd kan worden. De oale woning van kosters Herman is inmiddels flink gemoderniseerd door Manuela, de nieuwe eigenaar.

De ‘oale woning van kosters Herman’ is een typische jaren ’60-woning. Niet geïsoleerd en met de sixties-uitstraling nog prominent aanwezig in het interieur.

Voorkamer met schuifdeur

“Modern was niet het eerste woord dat in mij opkwam toen ik de woning bezichtigde,” lacht Manuela, die sinds september 2020 eigenaar is van het huis. “Ik moest er echt doorheen kijken, hoewel sommige oude elementen juist heel leuk waren. De voorkamer met schuifdeuren en schouw bijvoorbeeld. De andere schouw wilde ik juist weer heel graag verwijderen zodat er een grote woonkeuken gerealiseerd kon worden.”

Verhoogd plafond

Ze had nog meer ideeën voor de woning: “Tuindeuren in de keuken. En weg met het zoldertje dat alleen via een kolenhok bereikbaar was. Ik wilde er graag een slaapkamer met verhoogd plafond van hebben. Al mijn ideeën hebben ik aan Rik voorgelegd en hij heeft goed met me meegedacht en van advies voorzien.”

Comfortabele woning

Voor projectleider Rik Scherphof was het een interessant project: “Hoe til je zo’n woning naar de huidige tijd? In dit geval hebben we de benedenverdieping helemaal opgeknapt, naar de wensen van Manuela. De houten vloer is bovendien deels vervangen door schuimbeton op zand en er is isolatie aangebracht. Het resultaat is mooi geworden; ruim en modern met een comfortabel woonklimaat.”

‘Echt mijn huis’

Manuela knikt: “Zo’n verbouwing is een uitdagende en tijdrovende klus maar je weet waar je het voor doet en het is zeker de moeite waard geweest. Ik vind het super geworden en ik ben er heel blij mee. Het voelt echt als mijn huis. Bezoek zegt altijd dat ze de slaapkamer met hoog plafond zo mooi vinden; dat heeft echt impact op de uitstraling, hoewel de verwijderde muur minstens zo’n groot effect had.”

Leuk in Lattrop

En hoe bevalt het je in Lattrop? “Heel goed. Iedereen is even vriendelijk. Ik was op zoek naar meer rust en natuur en dat vind ik hier volop. Welke kant je ook opgaat, op nog geen 10 minuten afstand ben je in de mooiste natuurgebieden. Precies wat ik graag wilde.”

Warmes wenst Manuela veel woonplezier in haar gerenoveerde woning.

 

Renovatie oale woning kosters Herman