Terug

Landhuis alsnog hélemaal compleet

Het viel niet op, maar het oorspronkelijke bouwplan van dit prachtige landhuis aan de Denekamperstraat in Beuningen was nog niet compleet. Er ontbrak een bijgebouw; een berging. De nieuwe eigenaar van het landhuis, de familie Pol uit Oldenzaal, besloot om de berging alsnog te laten bouwen.

De garage stond in het oorspronkelijke bouwplan wel gepland, maar was niet gerealiseerd. De familie Pol besloot om het gebouw alsnog te laten bouwen. Het bijgebouw krijgt wel een iets andere functie dan oorspronkelijk bedoeld. Behalve een berging wordt het ook een kantoor. De familie Pol woont sinds enige tijd naar volle tevredenheid in het huis (‘Wij verhuizen nooit weer’) en met het realiseren van de berging annex kantoor voldoet het straks aan ál hun wensen.

Volgens oorspronkelijke bouwtekening

Via de oorspronkelijke eigenaar kwamen de nieuwe eigenaars bij aannemersbedrijf Warmes terecht. Warmes heeft het landhuis destijds gebouwd. “Of we het bijgebouw ook wilden realiseren, was de vraag. Graag natuurlijk,” vertelt projectleider Jan Willem Weijers. “Dan hebben we straks het héle project gebouwd, precies zoals de bouwtekening van architect LEF.”

Veel specifieke details

Het bijgebouw wordt met dezelfde specifieke details gebouwd als het landhuis. Het ontwerp bevat allerlei bijzondere details zoals kozijnenhout van 10 bij 20 centimeter, hardstenen dorpels en gevelplinten en veel sierhoutsnijwerk. “De bouw van de woning was daardoor echt een mooie uitdaging voor ons en we zijn de familie Pol erkentelijk dat ze ons het volledige oorspronkelijke plan laten volmaken,” besluit Weijers die aangeeft dat de bouw al vergevorderd is. Nog voor de bouwvak gaan de dakpannen erop. 
 

Landhuis alsnog hélemaal compleet