Terug

Hier goa’w met gangs: appartementencomplexen in Losser & Wierden

Zojuist officieel geworden: in Losser gaan we een complex met negen appartementen aan de Brinkstraat bouwen en in Wierden een complex met vijftien appartementen aan de Violierstraat.

Brinkstraat Losser

De appartementen in Losser komen aan de Brinkstraat 8 en 10, midden in het centrum van het dorp.

Op de locatie verrijzen negen huurappartementen die zijn bedoeld voor starters.
Initiatiefnemer de familie Luijerink heeft bewust voor deze doelgroep gekozen, vertellen ze in Tubantia: “We hebben zelf vijf kinderen en we vragen ons ook wel eens af hoe die allemaal een woning moeten vinden in deze tijd van woningkrapte. Met onze appartementen hopen we een aantal jongeren daarom verder te kunnen helpen.”

Het appartementencomplex krijgt de naam Zilversmit, vernoemd naar de Joodse familie die daar tot de Tweede Wereldoorlog woonde.

De Wingerd Wierden

Aan de Violierstraat in Wierden wordt een complex met daarin vijftien appartementen gebouwd, de Wingerd genaamd. De appartementen zijn ontworpen volgens het Ootmarsumse WoonWies-concept wat betekent dat elk appartement flexibel is en zich aanpast aan veranderende behoeften door de jaren heen. Het groeit als het ware mee met toekomstige eisen.

In het ontwerp is veel aandacht voor de combinatie van het design en de functionaliteit. Ze worden bovendien gebouwd volgens de BENG-norm, wat resulteert in een bijna energieneutrale woning. De hoogste standaard van modern wonen met een minimale impact op het milieu dus.

De appartementen in de Wingerd krijgt een ruime variatie aan woonoppervlakte, van
71 tot 97 vierkante meter. De verkoop is inmiddels gestart en de inschrijven kan via het formulier onder aan deze pagina.  

Bouwprojecten nagenoeg tegelijk

De werkzaamheden in Losser starten nog voor de bouwvak, die in Wierden na de bouwvak.
“Voor zowel Losser als Wierden geldt dat het mooie projecten zijn waar we graag mee aan de slag gaan,” aldus projectleider Sander Weusthof. “Hiermee kunnen we laten dat zien dat Warmes echt een allround aannemer is, bekend met renovaties, verbouw, nieuwbouw en hier utiliteitsbouw.”
Warmes gaat nu om tafel met potentiële leveranciers en onderaannemers.

 

Hier goa’w met gangs: appartementencomplexen in Losser & Wierden