Terug

Dit is geen modderpoel, dit is een bouwplaats

Het lijkt nu meer een modderpoel dan een bouwplaats, maar we werken toch gewoon verder aan de bouw van een grote woning.

Het heeft de laatste tijd bijzonder veel geregend. Het was zelfs de natste oktober sinds de start van de weermetingen in 1906 en de nattigheid blijft ook in november gewoon komen. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor bouwwerkzaamheden.

De medewerkers van Warmes troffen deze bouwplaats in Oldenzaal namelijk zó aan vanochtend (ziet foto). Wat doen ze dan?
“Gewoon doorwerken. Het enige wat we kunnen doen is drainage aanleggen”, aldus Rik Scherphof, projectleider/werkvoorbereider bij Warmes. “We hebben drainage in het verdichte zandpakket aangebracht. Die loopt naar een pompput waarna het water wordt weggepompt. Het kan ook met bronbemaling maar dat is op deze locatie niet mogelijk vanwege de leem- en kleigrond.”

De drainage werkt in principe goed, maar de grote hoeveelheid neerslag van de laatste tijd zorgt er toch voor dat de bouwplaats veranderde in een modderpoel.
“Desondanks gaan we gewoon door met de werkzaamheden en wordt deze toekomstige villa op dit moment voorzien van een plaatfundatie. Het is misschien wat nat, maar het werk kan wel doorgaan. Hoewel iets minder neerslag onderhand wel fijn zou zijn.”

 

Dit is geen modderpoel, dit is een bouwplaats