Terug

Kwaliteit en duurzaamheid dankzij certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pijlers van Warmes BV. Er wordt veel moeite gestoken in de certificering MVO en in de kwaliteit en duurzaamheid van bouwcombinatie Energie Zuinige Bouwers.

Aannemersbedrijf Warmes is onderdeel van de bouwcombinatie Energie Zuinige Bouwers (EZB), samen met Webbink Bouw en bouwbedrijf Maneschijn. EZB wil vooruitstrevend zijn en de beste service en kwaliteit leveren, duurzaam bovendien. 

Het betekent dat er wordt gewerkt met goede materialen zodat kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd zijn. Ook wordt rekening gehouden met omgeving en milieu en wordt samengewerkt met partijen die ook MVO gecertificeerd en duurzaam zijn. Zo wordt bijvoorbeeld altijd gebruik gemaakt van hout dat FSC-gekeurd is. 
“Eigenlijk zijn dit zaken die voor ons altijd al vanzelfsprekend waren, maar nu hebben we er een certificaat voor,” vertelt administrateur van EZB Arnold Holsink. “In mei 2019 kregen we het certificaat officieel uitgereikt en sindsdien mogen we ons een maatschappelijk verantwoorde onderneming noemen.”

Doel is prettige werksfeer en -relatie

Het certificaat werkt door in veel onderdelen van de bouwprojecten die Warmes met EZB uitvoert. Holsink: “Ik neem als voorbeeld partijleveringen. We zorgen dat partijen altijd vóór 8.00 uur geleverd worden en in een keer bovendien. Minder verkeersbewegingen dus en daardoor minder uitstoot, maar ook minder overlast bij buurtbewoners. Er komt slechts een vrachtwagen per dag.”

EZB heeft veel tijd en moeite gestoken in het behalen van de MVO-certificering maar het onderhouden ervan kost ook veel aandacht. “We willen dat onze klanten, meest woningcorporaties en overheden, verzekerd zijn van een klantgerichte werkwijze die ruimschoots voldoet aan de normen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat kost tijd en moeite, maar dat is het ook waard,” aldus Holsink. “Uiteindelijke doel is om een prettige werksfeer en -relatie te creëren met opdrachtgevers, onderaannemers en medewerkers met geslaagde bouwprojecten tot gevolg.”
 

Kwaliteit en duurzaamheid dankzij certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen