Terug

Daan en Stijn blikken terug en vooruit: ‘Tweede jaar als directie met goed gevoel tegemoet'

Beste klanten, leveranciers, opdrachtgevers, werknemers en volgers,

We zijn een jaar en honderd handtekeningen verder sinds de vorige ‘nieuwjaarstoespraak’ en nu is het eindelijk zover: wij mogen officieel terug- en vooruitblikken.

Vorig jaar werd op deze plek de bedrijfsovername aangekondigd door Rob & Paul. Dat bleek groot nieuws. Wat hebben we ontzettend veel reacties gehad. Dank daarvoor!

Het bleek nogal wat werk, zo’n bedrijfsovername. Notarissen, accountants, de bank… Op 8 december hebben we de laatste van vele handtekening gezet en toen was het helemaal officieel. En dan te bedenken dat we in de zomer van 2022 al waren begonnen met de voorbereidingen.

Nu het officieel is, is het hier niet heel anders, maar toch wel. Alles is vertrouwd. De locatie is hetzelfde, de mensen ook. Rob en Paul zijn er nog gewoon, maar in een andere rol. Vanaf nu werken we toch met een ander idee. Het is onze eigen bv, onze eigen administratie. De werkzaamheden zijn niet heel anders, maar we voelen wel onze verantwoordelijkheid.

Terugblik op 2023

Zakelijk gezien was 2023 het een prima jaar. Genoeg werk en vooral: geen gekke dingen als covid of iets dergelijks. We merken wel dat de volumes in de markt afnemen, maar het is nog steeds een druk jaar geweest voor ons. Eigenlijk was het een stabiel en rustig jaar; perfect om in onze nieuwe functie te rollen.
We hebben leuke dingen meegemaakt. Dan denken we vooral aan tevreden klanten en aan projecten die goed zijn afgerond.

Vooruitblik op 2024

Maar goed, die markt dus. Die verandert momenteel. We halen ons werk niet meer op elke hoek van de straat op. Maar je kunt het natuurlijk ook zien als meer rust in de markt en dat is eigenlijk helemaal niet verkeerd. Aan een hectische, overspannen markt heeft immers niemand wat.
Omdat Warmes zo breed is in de werkzaamheden, zijn de vooruitzichten voor komend jaar goed. We hebben zelfs een timmerman aangenomen en een zzp’er gecontracteerd als metselaar. We houden het personeelsbestand dus op peil. Er zwaaiden wat mensen uit die met (pre-)pensioen gingen en er komt nieuwe aanwas voor terug. Er is ook een aantal leerlingen bijgekomen, zeven in totaal.

Leerling-tegelzetter gezocht

We willen wel een vacature onder de aandacht te brengen: we zijn op zoek naar een leerling-tegelzetter. Hij of zij gaat werken met Marco en Theo, waarbij Marco de leermeester is. Allebei bakken met ervaring, dus je kunt er veel van leren. Het gaat echt niet alleen om een tegeltje plakken. Stucwerk, betonciré: ze leren je alles van het vak en de werkzaamheden wisselen elke dag. Dat geldt voor elke baan bij Warmes trouwens. Het werk is hier nooit saai.

Mooie projecten in ‘t verschiet

Er komen mooie projecten aan komend jaar, zoals een project in Oldenzaal waarbij zelfs een monumentaal theehuis wordt gerenoveerd.
Ook hebben we een tender van de gemeente gewonnen en gaan we vijf starterswoningen bouwen in Ootmarsum. Fijn dat de gemeente zoveel vertrouwen in ons heeft en leuk dat er starterswoningen voor een eerlijke prijs gebouwd gaan worden in Ootmarsum.

Verduurzaming is toekomst

We zien een belangrijke rol voor de EZB weggelegd. Verduurzaming is de toekomst. We voorzien dat er heel wat bedrijfsgebouwen, oude banken, winkels en dergelijke getransformeerd gaan worden in woningen. Dat komt door het streven naar circulariteit. Alle materialen moeten zoveel mogelijk hergebruikt worden. Daarnaast ontwikkelen technieken voor het verduurzamen van gebouwen zich razendsnel. De innovaties om het beter, gemakkelijker en goedkoper te doen blijven komen. Daardoor verwachten we dat men vaker voor renovatie kiest in plaats van voor afbreken en slopen.
Dankzij de ervaring van Warmes bv en de combinatie met de EZB kunnen we grootschalige projecten aanpakken.

Tip: begin maar met saneren

Het werk van de TAS blijft doorlopen. De overheid is niet meer zo strikt in de boodschap dat alle asbest er per direct af moet, maar alle asbest zal op den duur verdwijnen.
Vind je het nu nog te duur? Overweeg toch maar om het asbest nu al te verwijderen. Het moet toch gebeuren en het wordt echt niet goedkoper in de komende jaren. Of je bijt nu door de zure appel heen óf je doet dat over 10 jaar voor een groter bedrag. Neem dat in overweging als je dakpannen gaat vervangen of zonnepanelen plaatst.

Leuke vooruitzichten

We hopen voor 2024 op een druk jaar met mooie projecten. Die staan al volop op de planning, zelfs een poolhouse. Verder ook bedrijfshallen, verbouwingen, verduurzamingen, nieuwbouwwoningen, agrarisch werk en DTK-renovaties.

Alles bij elkaar opgeteld gaan we ons tweede jaar als directie met een goed gevoel tegemoet. Dat komt door leuke opdrachtgevers en door onze vaklieden. Zonder onze vakbekwame tegelzetters, timmerlieden, metselaars en kantoormedewerkers zijn we nergens. We doen het samen en samen doen we het goed. En anders lossen we het weer op. Ook samen.

Wij bedanken alle opdrachtgevers voor het vertrouwen in ons en we hopen dat onze volgers de nieuwsberichten blijven volgen. We zullen interessante dingen blijven melden!

Stijn Lammerink & Daan Roeleveld
namens aannemersbedrijf Warmes bv

 

Daan en Stijn blikken terug en vooruit: ‘Tweede jaar als directie met goed gevoel tegemoet'