Terug

Open dag onlangs verhuisd melkveebedrijf Grashof

Warmes is een van de standhouders op de open dag van het melkveebedrijf van de familie Grashof in Loozen (bij Hardenberg).

Komende zaterdag 19 oktober is het nieuwe bedrijf van de oorspronkelijk Denekampse familie te bezoeken. Ook zijn er allerlei standhouders en activiteiten.

Het gezin Grashof is nog maar net verhuisd naar een bestaand melkveebedrijf dat ze flink hebben gerenoveerd. Warmes heeft onder meer meegewerkt aan de aanpassingen die nodig waren voor de installatie van de melkrobots die worden gebruikt voor de 130 stuks melkvee.   

Denekamp, Bruinehaar, Loozen

Het is niet de eerste keer dat de familie is verhuisd.
In 1995 moest het ouderlijk bedrijf van Marcel en Elise Grashof in Denekamp plaatsmaken voor een waterwingebied. Het stel verhuisde naar Bruinehaar waar ze opnieuw met een melkveebedrijf begonnen. Nu moest er weer verhuisd worden; dit keer vanwege natuur. De boerderij in Bruinehaar is op 900 meter afstand van Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen gevestigd. De randen van dat gebied worden vernat en dus is er weer verhuisd. Nieuwe locatie is Grensweg 4 in Loozen, waar ze toekomst zien voor het bedrijf en hun zoon (en opvolger) Chiel.

In dit artikel van Nieuwe Oogst is meer te lezen over de verhuizing.

Open dag Grashof Loozen bezoeken

De open dag op de boerderij van de familie Grashof is op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur aan de Grensweg 4 in Loozen.

 

Open dag onlangs verhuisd melkveebedrijf Grashof