Terug

Neijs van de bouwplaats: Nardusboer 3 maanden eerder opgeleverd

Dat is nog eens deadlines halen: de zes woningen die Warmes bouwde op het Nardusboer in Oldenzaal zijn drie maanden eerder dan gepland opgeleverd.

Op 10 juli werden de sleutels al overhandigd terwijl dat eigenlijk pas in oktober gepland stond. De bewoners waren blij verrast. Zó snel hadden ze niet verwacht. 
Een van de redenen van de vervroegde oplevering is corona. In het begin van de coronamaatregelen werd een aantal projecten stilgelegd waardoor er meer ruimte in de planning kwam en de woningen op het Nardusboer voorrang kregen. Heeft corona dus ook nog positieve uitkomsten.

De planning ligt sinds de bouwvak overigens al weer helemaal op schema. De projecten die in de lockdown werden uitgesteld, zijn al weer opgestart. 

Hittegolf geen probleem

Voor sommige bewoners van de woningen op het Nardusboer kwam de vervroegde oplevering heel goed uit. Hun woningen zijn voorzien van een lage temperatuur-vloerverwarming. Voor het opstookprotocol moet de installatie dan naar 37 graden worden opgestookt en daar was de hittegolf de ideale periode voor. Tropisch was het toch al. 

Wie niet bezig was met opstookprotocollen, kon al tijdens de hittegolf genieten van een koele woning. De zes woningen op het Nardusboer (drie blokken van twee geschakelde woningen) zijn gebouwd volgens de BENG-norm en bijna energieneutraal. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepomp en zijn goed geïsoleerd. Daardoor hebben ze hoog wooncomfort en lage maandlasten. 

Neijs van de bouwplaats: Nardusboer 3 maanden eerder opgeleverd