Terug

Tijkorte heeft een wel heel bijzondere pergola

Ooit een pergola zoals die op de foto hier rechts gezien? Nee, dat kan niet want deze is speciaal voor de familie Tijkorte gemaakt in de werkplaats van Warmes. Sterk staaltje vakmanschap van onder anderen Gerald Haamberg. Klik op de foto en je ziet de foto vergroot.

Er wordt niet vaak voor pergola’s gekozen omdat ze normaal gesproken al na een paar jaar aan vervanging toe zijn. Dat moet anders kunnen, dachten ze bij Warmes en dus werd flink wat werk in de voorbereidingen gestoken: hoe maak je de levensduur van een pergola zo lang mogelijk? De oplossing is gevonden in materiaalgebruik en daarom is gekozen om te werken met Tricoya-MDF, geleverd door Sleiderink Bouwmaterialen. De Tricoya is bestand tegen kou, hitte en vocht en heeft maar liefst 50 jaar garantie. Met een speciale techniek is het hout rond gebogen en verlijmd in een mal.

Het resultaat is bijna te mooi om wat tegen aan te laten groeien, deze pergola die speciaal voor de nieuwe woning van de familie Tijkorte aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp is gemaakt. Helemaal passend bij het houtwerk aan de veranda van de woning aan de entree van het dorp.

De pergola is een project van de secure timmerman Gerald Haamberg, uitvoerder Kevin Arends en chef werkplaats Hermann Blokhuis, onder leiding van werkvoorbereider Jan Willem Weijers. 
Het ontwerp voor de pergola kwam van Leferink Architecten die heel blij is met het resultaat want zo’n pergola is uniek.
 

Tijkorte heeft een wel heel bijzondere pergola