Terug

Voorstellen: Rob Kruiskamp, nieuwe projectleider EZB

De Energie Zuinige Bouwers hebben een nieuwe projectleider: Rob Kruiskamp. Namens Warmes, Webbink en Maneschijn gaat hij aan de slag voor de EZB.

Welkom bij de EZB. Zou je je willen voorstellen?

“Ik ben Rob Kruiskamp, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Vriezenveen. Ik heb bouwtechnische bedrijfskunde gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Sinds februari ben ik projectleider van EZB, het samenwerkingsverband van aannemersbedrijf Warmes, Webbink Bouw en bouwbedrijf Maneschijn. EZB heeft vooral woningcorporaties als klant, waarvoor bestaande woningen worden gerenoveerd en verduurzaamd en nieuwe projecten op een energiezuinige manier worden ontwikkeld.”

Waarom heb je voor EZB gekozen?  

“Hiervoor was ik projectleider in het vastgoedonderhoud, maar ik wilde ook graag met nieuwbouw werken. Dat komt mooi samen bij EZB, want de kracht van de samenwerking tussen de drie bouwbedrijven is wat mij betreft dat er juist niet alleen aan onderhoud wordt gewerkt, maar ook aan nieuwbouw. Ik zie daardoor volop kansen in de markt, zeker in tijden van woningnood.

Bovendien spreekt de bedrijfscultuur van EZB me aan. Het zijn drie mooie bedrijven die samenwerken in een bedrijf waarvan de basis goed staat. Voor een bedrijfskundige als ik is het een mooie uitdaging om er mee aan de slag te gaan.”

Werk je graag met regionale bedrijven?

“Zeker. Sterker: ik wilde graag meer regionaal werken en ik koos ook voor EZB omdat ik hier er de kans voor krijg.
Wat mij betreft is het doel om voor EZB een continue stroom werkzaamheden te bewerkstelligen in het oosten van het land. Dat gaat lukken met de diverse disciplines die zijn ondergebracht bij EZB.
Het werkgebied is alsnog behoorlijk groot aangezien de samenwerkende bouwbedrijven in Lattrop, Vriezenveen en Vroomshoop zijn gevestigd. Dat biedt kansen in een groot deel van Twente en nog wat breder.”

Blijven de huidige klanten bestaand?

“Ja, natuurlijk. Ik ben zeer content over de huidige samenwerking met woningcorporaties Mijande en WBO. Ik kan het waarderen dat zij aanbesteden in de regio; dat past bij hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Begin maar eens met korte aanrijtijden, dan steun je daarnaast ook nog de lokale economie, is het devies.”  

Waarom werk je in de bouwwereld?

“Ik werk er ontzettend graag, hoewel mijn interesse vooral bedrijfskundig is. Mooi hoe esthetiek en zaken in de bouwbranche samenkomen.”

Wat is een bedrijfskundige benadering van de bouw?

“Prijzen zijn ongelooflijk belangrijk in de bouw. Investeringen moeten renderen en daarover denk ik met klanten mee.”

Wat maakt je vak interessant?

“Sparren met opdrachtgevers over alles rondom hun investering. Dat is wat ik het liefst doe. Over de exploitatieduur bijvoorbeeld. Hoe gaan ze met hun vastgoed om? Wat zijn de doelen en missies van de woningbouwcorporaties waar we voor werken? Van almaar vastgoed afstoten is allang geen sprake meer bij corporaties. Zij hebben tegenwoordig juist ver- en nieuwbouw nodig om alle doelen te halen die het kabinet voor ze heeft gesteld.”

Dat klinkt niet als een ouderwetse acquisitie-baan.

“Dat is het ook echt niet. Mijn overtuiging: als je binding wilt met je opdrachtgevers, moet je goed met ze meedenken. Een starre bedrijfshouding zoals je vroeger nog wel eens tegenkwam, bestaat niet meer. We zijn de traditionele aanbesteding allang voorbij. EZB denkt mee.

Wat mij betreft is dat wat ik bij EZB ga doen: meedenken over bouwplannen op de lange termijn. Het is onzeker wat de toekomst gaat brengen, dus het is heel belangrijk om goed over investeringen na te denken.”

We wensen je veel succes en werkplezier bij EZB.

“Hartelijk dank. Mochten corporaties en andere partijen die duurzaam willen bouwen en renoveren, vragen hebben, dan ben ik bereikbaar via 06 37654481 en r.kruiskamp@ezb.nl. Ik vertel graag over de mogelijkheden.”

 

Voorstellen: Rob Kruiskamp, nieuwe projectleider EZB