Terug

In de schoefkoar: Gijs Knippers

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde.
Deze keer is dat Gijs Knippers. Hij is de eerste stagiair in de schoefkoar.

 
Naam: Gijs Knippers
Leeftijd: 21
Woonplaats: Beuningen
Burgerlijke staat: relatie met Pien
Functie bij Warmes: stagiair bouwkunde
Werkzaam bij Warmes sinds: 14 februari 2023

Je bent de eerste stagiair die plaatsneemt in de schoefkoar. Welke opleiding volg je?

“Bouwkunde aan de Saxion Hogeschool. Ik ben derdejaars student en aan mijn tweede stage toe. Volgend jaar ga ik afstuderen.”

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Mijn vorige stage was bij Hegeman Bouwgroep in Almelo, een relatief groot bouwbedrijf. Ik wilde graag ervaren hoe het er bij een minder groot bouwbedrijf aan toegaat en kwam zo bij Warmes terecht. Ik gebruik mijn stages om te ontdekken en veel te leren; ik heb nu de kans.
Bovendien ken ik Warmes natuurlijk omdat het in de buurt is en mijn studiegenoot Lieke sprak heel positief over haar stage hier.
Mijn vorige stage was een onderzoeksstage, terwijl ik bij Warmes zowel op kantoor als op de bouw meewerk.”

Waar hou je je mee bezig tijdens je stage?

“Ik help met allerlei opdrachten mee – dan calculeer ik iets voor Maik, dan werk ik weer ergens anders aan – maar het meest werk ik met Jan Willem Weijers samen. Ik werk vooral aan een nieuwbouwwoning die in Weerselo wordt gebouwd, op nieuwbouwplan ’t Spikkert 3. Het wordt een vrijstaande woning met een zadeldak, aanbouw en kelder. Ik ben betrokken bij alles wat er bij komt kijken: tekenwerk, inkopen, afstemmen met andere partijen, in gesprek met leveranciers, maar ook meewerken op de bouw. Op deze manier leer ik het meest.
Als je benieuwd bent naar het project, dan kun je het volgen op Instagram. De eigenaars vertellen daar over de voortgang van het project.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Het is hier gezellig. Iedereen kent elkaar goed; het is een platte organisatie. En volgens mij kun je echt bij iedereen terecht met vragen.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Ha nee. Dat is iets voor de toekomst. Maar wat dat betreft heb ik echt iets aan mijn stageopdracht want ik zie nu precies hoe het gaat, een eigen huis bouwen. En nee, het schrikt niet af. Dat zou ik graag zelf willen doen.”

Aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Houtskeletbouw is voor mij heel interessant, dus ik zou graag willen werken aan een project dat helemaal in houtbouw wordt gerealiseerd. In plaats van veel stenen en beton dus alles uitwerken in hout. Het zijn vrij unieke projecten waar ik nog weinig ervaring mee heb.”

Wat zijn wat jou betreft de voordelen aan werken in de bouw?

“Je doet er ervaringen op waar je ook buiten je werk veel aan hebt. Ik werk nu met zoveel partijen, ik krijg nu zoveel informatie; dat komt altijd van pas. “

Waar hou je je mee bezig als je niet aan het werk bent?

“Veelal met voetbal, zowel op het veld als in de zaal. Ik voetbal in het zevende zondagselftal van SDC’12 in Denekamp. We staan momenteel in de middenmoot. Nee, geen zicht op het kampioenschap helaas.
Zaalvoetballen doe ik bij ZVV Beuningen, in de zaal in De Lutte. Daar doen we het beter; we staan derde.
Verder ben ik veel met vrienden onderweg. De eerste zondag van de maand vaak bij het Sterrebos, maar het meest in Denekamp in het café.”

Nog een jaar en je bent afgestudeerd. Ga je daarna meteen werken?

“Ik zou het liefst eerst een paar maanden als skileraar in Oostenrijk werken, maar dat zijn vage plannen. Daarna wil ik graag aan het werk. Waarschijnlijk wordt het werk- of planvoorbereiding. Daar moet ik nog over nadenken.”

 

In de schoefkoar: Gijs Knippers