Terug

In de schoefkoar: Jesse Bonke

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde. Deze keer is dat Jesse Bonke, de Hezinger die altijd al timmerman wilde worden en bij Warmes zijn werkplek vond.
 
Naam: Jesse Bonke
Leeftijd: 26
Woonplaats: Hezingen
Burgerlijke staat: relatie met Myrthe
Functie bij Warmes: timmerman
In dienst bij Warmes sinds: 2017, daarvoor als leerling sinds 2014

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Het was een tip van Daan Roeleveld, toen mijn klasgenoot op de Potskamp. Ik zocht een leerplek en hij raadde het bedrijf van zijn familie aan. Goede tip want ik kon er aan de slag. Vier dagen werken, een dag naar school. Na school ben ik bij Warmes in dienst gekomen.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“De sfeer is heel goed, collegiaal. Iedereen kan goed met elkaar overweg, jong en oud.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Het landhuis aan de Denekamperstraat in Beuningen. Die eerste klus was meteen een grote klus, ja. Ik heb er ontzettend veel geleerd en het is mooi geworden. Ik ben er laatst nog weer aan de slag geweest, toen de nieuwe eigenaren besloten om het ontwerp te voltooien en het bijgebouw te laten plaatsen. Nou is het helemaal af.”

Met welk project ben je nu bezig?

“Het renovatieproject voor EZB aan de Kamperfoelie in Oldenzaal. De woningen krijgen een nieuw dak met dakkapel. Dat wordt mooi daar; de bewoners hebben dankzij de dakrenovatie ineens veel ruimte.”

En aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Een ‘buitengewoon’ project. Op school leer je de standaarddingen, terwijl je op je werk af en toe iets bijzonders tegenkomt. Een heel gedetailleerde klus, net even anders dan anders.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Nee, ik woon nog thuis en ik ben bang dat er van een huis bouwen niets komt. Er is tegenwoordig bijna geen bouwgrond meer beschikbaar zonder dat je de absolute hoofdprijs betaalt. Het is haast niet te doen om grond te bemachtigen.”

Je woont op een boerderij in natuurgebied het Springendal. Heb je geen agrarische aspiraties?

“Ik heb de boerderij nooit over willen nemen. Ik wilde altijd al timmerman worden; daar heb ik nooit over getwijfeld. Het bedrijf overnemen kan nou trouwens niet meer. Twee maand geleden liepen hier nog koeien rond, maar mijn vader is met het bedrijf gestopt. We blijven hier wel wonen hoor. Het is hier zo mooi.”

Als je niet aan het werk bent, waar hou je je dan mee bezig?

“Ik voetbal in KOSC 5, linksback. Het is een leuk team, met allemaal jongens die al sinds de basisschool met elkaar voetballen. De competitie is weer hervat maar we staan nog strak onderaan. Ik denk niet dat het een podiumplaats wordt dit seizoen.”

Warmes gebruikt een foto van jou in een vacatureadvertentie voor nieuwe timmermannen. Zou het werken?

“Nou, dat zou mooi zijn, haha. De foto is gemaakt door collega Mart Oude Luttikhuis. Ik wist niet dat Warmes hem voor de vacature ging gebruiken. Ik heb er wel veel reacties op gehad.”

 

In de schoefkoar: Jesse Bonke