Terug

In de schoefkoar: Mark Peters

Dit keer in de schoefkoar: Mark Peters, de timmerman die zijn eigen woning gaat bouwen in Lattrop. 
 
Naam: Mark Peters
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Breklenkamp
Burgerlijke staat: relatie met Lisanne
Functie bij Warmes: timmerman
In dienst bij Warmes sinds: augustus 2014, daarvoor 4 jaar als leerling-timmerman, daarvoor als vakantie- en zaterdagwerker

Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Ik wilde altijd al de bouw in. Als 15-jarige heb ik bij Warmes om vakantie- en zaterdagwerk gevraagd en zo lang werk ik er al. Tijdens mijn opleiding tot timmerman ging ik als leerling-timmerman aan het werk bij Warmes. Ik heb veel geleerd in die 4 jaar als leerling. Het resultaat was mijn diploma, maar de ervaring komt langzamer. Daar werk je als timmerman elke dag nog aan.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Heel goed. Iedereen kan met elkaar overweg. Met wie je ook op pad gaat, het is altijd goed.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Een grote vrijstaande woning in het buitengebied van Beuningen. Daar heb ik als leerling veel kunnen leren, van verschillende leermeesters.”

Met welk project ben je nu bezig?

“Niet met een specifiek project want het laatste jaar werk ik veel in de werkplaats. Van alles komt daar voorbij, van kozijnen tot ramen en meer. Dat is zo mooi aan het werk hier; het is altijd gevarieerd. Favoriete klussen heb ik dan ook niet; ik werk graag aan al het timmerwerk.” 

En aan welk soort project zou je graag nog eens willen werken?

“Aan iets heel groots, iets met veel massa. Een enorm appartementencomplex bijvoorbeeld, met veel uitdaging en verschillende architectonische stijlen. Of dat gaat gebeuren? Bij Warmes kan alles voorbij komen.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Nog niet maar we zijn volop in voorbereiding. Mijn vriendin en ik gaan bouwen op het nieuwbouwplan in Lattrop. We hebben een van de vijf kavels voor vrijstaande woningen gekocht. De bouwtekening is al klaar. Het wordt een woning in Saksische stijl. We hopen in de zomer te beginnen met de bouw. Veel werk ga ik zelf doen natuurlijk maar ik reken ook een beetje op de steun van mijn broer en andere collega’s bij Warmes.”

Gebruik je je ervaringen die je bij Warmes hebt opgedaan in je eigen woning?

“Zeker. Ik heb al heel wat interessante dingen gezien bij de bouw van woningen, dus die ervaring komt nu goed van pas. Vervolgens geven we er onze eigen draai aan en dat wordt dan onze nieuwbouwwoning.”

Je verhuist van Breklenkamp naar Lattrop.

“Een wereldreis. Hemelsbreed is het 1,5 kilometer. Het spant er een beetje om of er bomen in de weg staan, maar ik denk dat ik mijn oudershuis straks zelfs kan zien vanuit onze nieuwe woning. Ik kan straks in elk geval lopend naar mijn werk. Best bijzonder eigenlijk. Dat kunnen niet veel mensen zeggen.”

Als je niet aan het werk bent, waar hou je je dan mee bezig?

“Met voetbal. Toen het nog mocht tenminste. Ik ben zelf voetballer-af maar ik ben grensrechter bij het eerste elftal van DTC’07, in de vijfde klasse. Zodra het weer mag, ben ik weer van de partij. Je mist het toch, dat voetbal. Het vorig seizoen was nogal kort; na vier wedstrijden werd de competitie stopgezet, maar we stonden wel bovenaan. Als de competitie weer start, gaan we vol ambitie weer van start, opnieuw op weg naar een positie in de top.”
 

In de schoefkoar: Mark Peters