Terug

In de schoefkoar: Stan Vollenbroek

Elke maand neemt een werknemer van Warmes plaats in de oranje schoefkoar voor een vragenronde. Deze keer is dat Stan Vollenbroek. Zijn schoefkoar stond bij Huis te Brecklenkamp, de werklocatie die het dichtst bij Stans huis is.
 
Naam: Stan Vollenbroek
Leeftijd: 19
Woonplaats: Breklenkamp
Burgerlijke staat: vrijgezel
Functie bij Warmes: stagiair opleiding bouwkunde ROC niveau 4, daarnaast vakantie- en zaterdagkracht
Werkzaam bij Warmes sinds: augustus 2019


Hoe ben je bij Warmes terechtgekomen?

“Ik moest voor school een stageadres voor drie dagen regelen en dat werd Warmes. Ik ken het bedrijf omdat ik in de buurt woon en mijn oom Fons Vollenbroek is er timmerman.”

Het waren drie fantastische dagen?

“Ha, ja. Het was een heel korte stage om een beeld van het vak te krijgen. Het beviel me goed bij Warmes en omgekeerd ook, want ik werd gevraagd om te blijven als zaterdagkracht. Dat wilde ik graag. Later kwamen daar de vakanties nog bij en op dit moment ben ik er wéér stagiair, nu voor het derde jaar van de opleiding bouwkunde aan het ROC, niveau 4.”

Wanneer wist je dat je definitief in de bouw wilde werken?

“In de eerste coronalockdown. We konden maandenlang niet naar school; van de kerstvakantie tot aan het einde van het schooljaar was er geen les. Met online lesgeven waren ze nog niet zover. Toen ben ik aan het werk gegaan bij Warmes, ervaring opdoen op de bouw. Hoe zit dat eigenlijk in elkaar? wilde ik weten. Ik heb er veel geleerd. Toen heb ik definitief besloten om bouwkunde aan het ROC te gaan studeren.”  

Wat houdt je huidige stage in?

“Tien weken lang werk ik zowel op de bouw als op kantoor, om beide te ervaren. Er zijn verschillende opdrachten, waaronder toolboxmeetings bijwonen en een bouw uitzetten en uittekenen. Ook veiligheid is een onderwerp.”

Raad je iedereen de opleiding aan?

“Als je timmerman wilt worden, moet je het niet doen, maar als je verder wilt leren, is het een goede basis, zelfs voor het HBO.
Zelf zou ik graag als meewerkend voorman op de bouw willen werken. Aansturen, maar ook zelf meewerken. Daarvoor moet ik eerst flink wat ervaring opdoen, maar dat lijkt me heel gaaf.”

Wat leer je wel bij Warmes en niet op je opleiding?

“Hoe de bouw in elkaar zit en hoe een logische planning werkt. Hoe zorg je dat iedereen snel achter klaar aan de slag kan zodat er geen stilstand is? Op school leer je dat wel in de basis, maar hier leer je hoe het daadwerkelijk werkt.”

Hoe zou jij de sfeer bij Warmes omschrijven?

“Perfect. Iedereen kan goed met elkaar overweg. Als er wat is, helpen ze elkaar. Het is ook goed dat er borrels en feestjes worden gehouden. Zo spreek je iedereen in het bedrijf en blijf je van elkaar op de hoogte. Belangrijk voor de sfeer.”

Wat was je eerste klus voor Warmes?

“Twee nieuwbouwwoningen in Oldenzaal.”

Met welk project ben je nu bezig?

“De nieuwbouwwoning van de familie Smienk in Almelo. Momenteel maken we de gevelbekleding en het plafond van de overkapping; werk voorbereiden voor de stukadoor die er bijna aan het werk kan.
Het wordt een mooie woning. Zoiets zie je niet vaak in de buurt. Echt een uitdaging waar ik veel van kan leren.”

Heb je je eigen huis gebouwd?

“Haha, nee. Daar ben ik te jong voor. Ik weet ook niet of het er ooit van komt. We wonen op een zo’n mooie plek – vlakbij Huis te Brecklenkamp – dat ik liever onze eigen woning zou verbouwen. Helemaal met eigen insteek, klaar voor de toekomst. Deze plek is namelijk perfect. Ik ben bij Huis te Brecklenkamp trouwens ook al aan het werk geweest; klussen uitvoeren voor Warmes.”

Als je niet aan het werk bent, waar hou je je dan mee bezig?

“Ik heb een seizoenkaart voor FC Twente en ga naar alle thuiswedstrijden. Ik denk dat Twente op een vierde plaats eindigt dit seizoen. Zou ze moeten lukken.

Daarnaast zit ik in het bestuur van de PJO, de jongerenvereniging van Lattrop. Daarvoor organiseren we veel, waaronder het beachvolleybaltoernooi en de ledenfeesten. PJO viert dit jaar het 10-jarig bestaan. In het eerste volle weekend van oktober komt er een groot feestweekend. Vrijdagavond feest voor de leden, zaterdag voor iedereen in Lattrop en Breklenkamp.
Of ik al wat over het programma kan vertellen? Kijk vooral op onze facebookpagina!”

 

In de schoefkoar: Stan Vollenbroek