Terug

Nieuwe lichting stagiairs en leerlingen van start bij Warmes

Met de start van het nieuwe schooljaar is er ook weer een nieuwe lichting stagiairs en leerlingen gestart bij Warmes. Ook worden stages momenteel afgerond, zoals die van Sam Tebbe.

Allereerst een korte uitleg over het verschil tussen stagiairs en leerlingen: stagiairs komen via schoolopleidingen een bepaalde tijd werken bij Warmes terwijl leerlingen hun hele schoolperiode werkzaam zijn bij Warmes. Meestal werken leerlingen vier dagen en gaan zij een dag per week naar school. Stagiairs en leerlingen zijn er van allerlei opleidingsniveaus en specialisaties. 

Sam Tebbe blikt terug 

Sam Tebbe (21) uit Tilligte rondt op dit moment zijn eindstage af bij Warmes bv. Sam is student aan de bouwopleiding van het ROC in Hengelo, niveau 4. Na drie stages van tien weken op andere locaties, koos hij om zijn eindstage van 30 weken te volbrengen bij Warmes. Hoe is het om bij Warmes stagiair te zijn? 
“Het bevalt ontzettend goed. Ik heb leuke collega’s en bij vragen en problemen word ik door iedereen goed geholpen. Nee, stageproblemen waar je wel eens van hoort, heb ik hier echt niet gehad.”

Op 3 september rondt Sam zijn stage bij Warmes af. “Dat gebeurt met een presentatie op school en een beoordeling. Ik heb er vertrouwen in dat ik de opleiding daarmee goed afrond. En dan werken, in elk geval komend jaar. Dan kan ik daarna altijd nog beslissen of ik een vervolgopleiding ga doen.”

Beperkt aantal stage- een leerwerkplekken

Aan stagiairs en leerlingen absoluut geen gebrek bij Warmes. 
“We moeten zelfs af en toe nee verkopen,” vertelt Paul Roeleveld. “We hebben elk jaar een beperkt aantal plekken beschikbaar en die plekken zijn altijd gevuld. We hopen met al die stagiairs en leerlingen natuurlijk talent te vinden, maar doen sowieso ons best om de stagiairs en leerlingen een zo nuttig mogelijke tijd bij Warmes te geven. Het is de bedoeling dat ze via stages en leerwerktrajecten een zo reëel mogelijk beeld krijgen van werken bij een bouwbedrijf. Daarom krijgen ze van ons veel afwisselend werk. Kantoor en bouwplaats afgewisseld bijvoorbeeld, of op verschillende soorten bouwplaatsen. Er zijn zóveel richtingen in de bouwwereld dat het voor de stagiairs en leerlingen belangrijk is dat ze écht ontdekken wat het werk inhoudt.”

Warmes wenst alle stagiairs komend schooljaar succes met hun stages, opleidingen en opdrachten. 
 

Nieuwe lichting stagiairs en leerlingen van start bij Warmes