Terug

Neijs van de bouwplaats: Oldenzaalse Warmesprojecten handig naast elkaar

Maar liefst twee Warmesvlaggen wapperen fier in top van deze twee woningen aan de Scheerder in Oldenzaal, op plan Stakenbeek. Het zijn beide Warmesprojecten die toevallig naast elkaar komen te staan. Dat geeft extra voordelen; zowel voor de aannemer als voor de toekomstige bewoners, de families Schasfoort en In het Veld.

Hoewel de projecten niets met elkaar te maken hebben, is besloten om beide woningen tegelijkertijd te bouwen. Dat heeft meerdere voordelen, aangezien er bijvoorbeeld maar één bouwaansluiting nodig is en de vaklieden op beide locaties kunnen worden ingezet. De bouwkraan is tussen beide woningen geplaatst zodat de kraan aan beide kanten gebruikt kan worden. 

Heel verschillend

Warmes bouwt de woningen voor de families Schasfoort en In het Veld. Voor beide wordt een ruime, vrijstaande woning gebouwd maar verder lijken de woningen straks niet op elkaar. “Andere gevelstenen, gevelafwerking en leverancier van kozijnen,” somt Scherphof op. “Enige overkomst is de risaliet. Dat is een uitstekend gevelelement dat van de begane grond tot de verdieping loopt. Dat is een voorschrift uit het beeldkwaliteitsplan. Ook overeenkomstig zijn de dakpannen, maar de ene woning krijgt ze mat en de andere glanzend.”

Hoogste punt 

De bouw vordert intussen gestaag. Het hoogste punt bij de familie In het Veld was al bereikt en op vrijdag 12 juni kon ook de vlag bij de familie Schasfoort in top. De families waren zelf aanwezig bij het feestelijke moment. 
Warmes gaat nu aan de slag met het wind- en waterdicht maken van de woningen, waarna wordt begonnen met de afbouw. De planning is om de woningen in het najaar op te leveren. 

Benader ons!

Daar waar de kraan nu staat, is een kavel onder optie verkocht. “Tip aan de kopers: benader Warmes. Dan kunnen we de bouwkeet laten staan. Bouwervaring hebben we al op deze locatie,” besluit Scherphof lachend.
 

Neijs van de bouwplaats: Oldenzaalse Warmesprojecten handig naast elkaar