Terug

Paul en Rob dragen taken over: terugblik op 33 jaar leiding geven en samenwerken

Beste werknemers, klanten, opdrachtgevers en andere vrienden,

Dit is onze laatste ‘eindejaarstoespraak’. Op 1 januari dragen wij de dagelijkse leiding van aannemersbedrijf Warmes over aan de nieuwe generatie.

Vanaf dan hebben Stijn Lammerink en Daan Roeleveld de leiding over het bedrijf. Wij blijven werkzaam bij Warmes, maar niet meer als DGA. De beslissingen en de verantwoordelijkheid over het bedrijf dragen we over aan Stijn en Daan. Dat doen we om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Dan is dat alvast goed geregeld en kan er verder worden gewerkt aan de toekomstbestendigheid van Warmes.

Onze opvolgers zullen het anders gaan doen dan wij en dat is ook de bedoeling. Dat hoort bij het bedrijfsproces. Ze krijgen meteen een uitdaging voor de kiezen want de WKB komt eraan, de Wet Kwaliteitsborging. Daar zullen ze mee aan de slag moeten, ook al maakt de WKB eigenlijk alles maar ingewikkelder en duurder.
Daarnaast komt er een nieuw kantoor, op de plek van de huidige. De architect is op dit moment bezig met het ontwerp ervan.

Terugblik op 2022

We blikken graag terug op het afgelopen jaar.

We hebben mooie projecten gehad, van zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers.

Er zijn weer veel leerlingen en stagiairs werkzaam geweest. De bouwkundige klassen zijn aardig goed gevuld en we zijn blij dat zoveel jongens uit de buurt voor een loopbaan in de bouw kiezen en dat ze bij ons aan de slag willen gaan.

Leveranciers zijn ons zeer ter wille geweest waardoor de materiaalschaarste niet voor grote problemen heeft gezorgd, ondanks dat levering lastig was. Daarvoor zijn we ze zeer erkentelijk. We hopen voor iedereen – zeker ook voor de bouwbranche – dat er snel een einde komt aan de energiecrisis.

De EZB staat er goed voor en heeft goede projecten gedraaid. We hebben goed samengewerkt met Mijande en WBO. Elke keer zagen we weer blije huurders. De bouwwerkzaamheden lopen allemaal mooi op schema.

De TAS heeft ook een druk jaar achter de rug en de opdrachten voor het nieuwe jaar staan alweer in de planning, zowel bij particulieren als bedrijven. De stijgende energieprijzen blijken een goede reden om in daken te investeren. Asbest eraf zodat isolatie en zonnepanelen (die niet op asbest mogen) erop kunnen.

Tot slot zijn we blij dat we dit jaar weer gewoon een kerstborrel konden houden. Vorig jaar moesten we het door corona telkens uitstellen en werd er pas gekerstborreld in maart. Dat was wel heel laat. We moesten het zelfs een einde-lockdown-borrel noemen. Wat ons betreft blijft corona voor altijd in de zak.

Terugblik op 33 jaar

Exact 33 jaar geleden kregen wij de leiding over aannemersbedrijf Warmes, op 1 januari 1990. Nu gaan we eenzelfde historische gebeurtenis meemaken en dragen wij onze taken over aan Stijn en Daan.

Het is voor ons een mooie tijd om op terug te kijken. We hebben altijd goed samengewerkt. Was het nooit een krachtmeting? vragen mensen ons soms. Nou, dat hoort erbij. En als er al eens harde woorden vielen, was het de volgende dag wel weer over.
Het was juist fijn om niet alleen te hoeven werken. Als de een niet beschikbaar was, dan was de ander er wel. Eén baas is ook maar alleen. Het is goed dat we altijd op elkaar konden terugvallen.

Als we alles over konden doen, dan deden we hetzelfde weer.

We zijn blij dat iedereen achter de overname staat. Warmes is een echt familiebedrijf en dat blijft het.

We hopen dat Stijn en Daan met net zoveel plezier mogen (samen)werken als wij de afgelopen 33 jaar hebben gedaan. We hebben er alle vertrouwen in dat ze hun taken goed gaan uitvoeren en we wensen ze alle succes toe.

Good goan,

Paul Roeleveld en Rob Warmes namens aannemersbedrijf Warmes

 

Paul en Rob dragen taken over: terugblik op 33 jaar leiding geven en samenwerken