Terug

Het waren 15 fantastische weken

Bijna vakantie, dus tijd om afscheid te nemen van onze stagiairs. Een van hen is Nick Oude Wolcherink uit Lattrop. Hij blikt terug op zijn tijd bij ons.

Oude Wolcherink is student bouwkunde niveau 4 aan het ROC in Hengelo. Hoe kwam hij bij Warmes als stageadres? “Het was vooral mooi dichtbij,” lacht hij. “Aangezien ik in Lattrop woon.”

Voor zijn opleiding doorliep hij stages bij meerdere bedrijven: in het eerste jaar acht weken bij bouwbedrijf Kamp en daarna tien weken bij Meijer-Oude Lashof, beide in Ootmarsum. In het derde jaar tien weken bij Warmes. Dat waren allemaal stages op de bouwplaats.
“In het laatste jaar van mijn opleiding ging ik naar kantoor: eerst vijftien weken stage bij aannemer Niehof en daarna vijftien weken bij Warmes, waar ik nu mijn opleiding afrond.”

Het laatste jaar besteedde Oude Wolcherink zijn tijd dus vooral op kantoor. “Het bleek heel handig dat ik eerst op bouwplaatsen had gewerkt. Die praktijkervaring komt van pas bij werkvoorbereiding en ontwerp.”

Stageopdracht

Wat was je stageopdracht bij Warmes?
“Correctieplanningen maken, bouwmaterialen inkopen en bouwpersoneel aansturen. Ik vind het ontwerpen van 3D-tekeningen leuk om te doen. Ik heb zelfs een carport met schuur ontworpen voor een collega. Mooi dat het ontwerp daadwerkelijk wordt gebouwd.”

Hoe kijk je terug op je stage bij Warmes?
“Zeer tevreden! Of ik hier ga werken? Voorlopig zeker nog niet. Ik van plan om HBO bouwkunde te gaan studeren op Saxion Hogeschool. Voor mij ook geen bijbaantje in de bouw, die heb ik al op een boerderij. Het is een mooie combinatie: door de week op kantoor, op zaterdag praktisch werk.”

Bedankt en succes!

Daan Roeleveld is de stagebegeleider van Oude Wolcherink. “Nick is een heel gemotiveerde student en we zijn heel tevreden over hem. We wensen hem veel succes met zijn studie en verdere loopbaan. Dat gaat zeker lukken, gezien zijn inzet hier.”

 

Het waren 15 fantastische weken