Terug

Tuinontwerp maakt strakke villa nieuwbouwproject Almelo Noordoost compleet

Hoe belangrijk een goed tuinontwerp kan zijn, laten we zien aan de hand van deze woning van de familie Van der Keuken in Almelo.

Voor de familie Van der Keuken heeft aannemersbedrijf Warmes een energiezuinige rietgedekte villa gebouwd op nieuwbouwplan Almelo Noordoost. Nog voor de oplevering ging de hovenier al aan de slag met een tuinontwerp dat is afgestemd op de imposante woning.

“De familie Van der Keuken wilde het straatwerk graag klaar ten tijde van de verhuizing,” blikt Nick Rouhof van Rouhof Hoveniers terug. “Planten deden we later vanwege het jaargetijde. We zijn nu een jaar verder en elke keer als ik langs de woning rij kijk er weer met een goed gevoel naar. Echt een mooie, groene tuin die bij het huis past.”

Tuinontwerp door Buitenzin

Het ontwerp van de tuin is gemaakt door Hester Belderbos van Buitenzin bijzonder buitenleven.
Rouhof: “Een heel mooi ontwerp wat mij betreft. Bloembakken, straatwerk en grind in natuurlijke vormen gecombineerd met grassen en landelijke planten. Niet onderhoudsvrij, maar zoals het hoort: groen, mooi en passend bij de woning. De vormen en het aangezicht sluiten aan bij mijn stijl en smaak én bij de smaak van de klant.”

Rouhof & Buitenzin werken vaker samen

De stijlen van Buitenzin en Rouhof hoveniers sluiten zo goed aan, dat Rouhof hoveniers al meerdere Buitenzin-ontwerpen heeft aangelegd.
“De tuin waar ik momenteel aan werk is zelfs naar aanleiding van de tuin van Van der Keuken ontworpen. De mensen vonden het zo mooi dat ze Buitenzin en mij ook hebben gevraagd.”

Trend: tuinontwerp- en aanleg uitbesteden

Trend in tuinenland: de tuin volledig laten ontwerpen en aanleggen door professionals.
“Het valt me echt op dat mensen hun tuinen steeds vaker professioneel laten ontwerpen door een tuinarchitect en de aanleg volledig aan de hovenier overlaten. Vroeger had je nog wel eens opdrachten als ‘doe daar maar een terrasje en daar een border en de rest doe ik zelf wel’ maar dat gebeurt bijna nooit meer.”

Klanten willen tegenwoordig een duidelijk ontwerp zien, stelt Rouhof. “Dan weten ze wat ze kunnen verwachten. De aanleg gebeurt vervolgens door een hoveniersbedrijf. Op die manier hebben ze een duidelijk plan met een duidelijke prijs. Ze weten wat ze krijgen voor welk bedrag. En ze weten zeker dat het mooi wordt. Nou ik erover nadenk: het is een werkwijze zoals die bij aannemers heel gebruikelijk is.”

 

Tuinontwerp maakt strakke villa nieuwbouwproject Almelo Noordoost compleet