Terug

Neijs van de bouwplaats: twee kappen geplaatst in één week

Een goede voorbereiding is ook bij Warmes het halve werk en dat begint vaak in de werkplaats. Ook dit keer, want daardoor konden twee kappen in één week worden geplaatst dankzij prefabricatie-vakwerk.

Het betreffen nieuwprojecten aan de Gronausestraat in Losser en op bouwplan Stakenbeek in Oldenzaal. De projecten hebben niets met elkaar te maken, maar konden wel in dezelfde periode worden geprefabriceerd in de werkplaats van Warmes. Hierdoor kon zo efficiënt mogelijk worden gewerkt door Bart Kamphuis, Sven Arens en hun team in de werkplaats. 

De kappen zijn geprefabriceerd in de winter (zelfs nog iets vervroegd dankzij de vorstperiode) en geplaatst in het voorjaar. Zo wordt optimaal gebruikgemaakt van de seizoenen en blijft de vaart erin bij de bouwprojecten.

Ontwerp van Mirjam Wiggers

Bouwkundig tekenaar van het Oldenzaalse bouwproject is Mirjam Wiggers uit Deurningen. Timmerman Bart Kamphuis is te spreken over het ontwerp van Wiggers. Kamphuis: “Onze uitdaging zit ‘m in het technisch ontwerp. Het resultaat moet precies zo worden als de architect het heeft ontworpen. Daarvoor maken wij een technisch ontwerp dat precies moet passen. Hoewel het telkens weer spannend is als het in de praktijk gebracht wordt, is het vooral mooi om te zien hoe alles samenkomt: het architectonisch ontwerp, het technisch ontwerp én het resultaat. Dat is hier weer goed gelukt.”
 


 

Neijs van de bouwplaats: twee kappen geplaatst in één week