Terug

Uit de steigers: nieuwbouwwoningen Muijderman en Deterink

Bijna tegelijkertijd komen de woningen van de families Muijderman en Deterink in Oldenzaal uit de steigers. Slechts twee weken zit er tussen de opleveringen van de woningen op Stakenbeek.

Het is toevallig hoeveel gelijkenissen de twee bouwprojecten hebben. Beide woningen worden gebouwd op plan Stakenbeek in Oldenzaal. Het betreffen beide vrijstaande woningen die nagenoeg op hetzelfde moment uit de steigers gaan. Een mooi moment, want dan wordt ineens de vorm van de gebouwen goed zichtbaar en komen de ontwerpen echt tot hun recht.
Buren zijn het overigens nét niet. De woningen liggen zo’n 400 meter bij elkaar vandaan.

Lessenaarsdak en wolfskap

Voor de familie Muijderman bouwt Warmes een woning met lessenaarsdak en risaliet en voor de familie Deterink een woning met een wolfskap (kap met wolfseind). Met de familie Muijderman zijn veel Lattroppers trouwens goed bekend: hij had tot voor kort een fysiotherapiepraktijk in Lattrop.

Voor de medewerkers van Warmes was het leuk om aan deze twee projecten te werken, zo dicht bij elkaar. Ze kwamen steeds hun collega’s op straat tegen en er werd regelmatig wederzijdse interesse in de bouwprojecten getoond.

 

Uit de steigers: nieuwbouwwoningen Muijderman en Deterink