Terug

Warmes blikt terug én vooruit: volop in 't werk en hopen dat het zo blijft in 2021

Beste werknemers, klanten, opdrachtgevers en andere vrienden,

Volop in het werk, zo vatten we bij Warmes het jaar 2020 samen. Het was een jaar vol restricties maar gelukkig hebben we gewoon kunnen doorwerken. We hopen wel dat het volgend jaar allemaal weer wat persoonlijker mag.

De steunpilaren van de economie wordt de bouwwereld tegenwoordig genoemd. Wij bouwvakkers hebben namelijk gewoon doorgewerkt het afgelopen jaar, ingewikkelde regels of niet. We hebben ons  voorgenomen om niet te klagen over de coronasituatie. Wij hebben ons werk gewoon kunnen uitvoeren terwijl er andere sectoren zijn die het zwaar hebben, vele malen zwaarder. Er zijn beroepsgroepen waarin nog minder mag en kan. En zo gezien mogen wij nog best veel. 

Het blijven onzekere tijden natuurlijk, ook in de bouwwereld. Niet alleen voor ons maar ook voor onze opdrachtgevers. Daarom is het zo goed om te ervaren dat de opdrachtgevers zoveel vertrouwen in Warmes stellen dat ze zelfs in deze tijden hebben besloten om met Warmes te werken. We hebben met zijn allen besloten om er samen de schouders onder te zetten en het resultaat mag er zijn. We hebben samen een goed bouwkundig jaar achter de rug. 

We zijn heel trots op en blij met onze vakmensen. Ze hebben afgelopen jaar wederom hard gewerkt en vakwerk afgeleverd. Wat hebben we aan mooie projecten gewerkt in 2020. Wel hebben drie werknemers Warmes verlaten via pensioen- en andere regelingen. We gaan ze missen. We moeten daardoor echter ook meteen weer drie vacatures uitschrijven. Dus weet je een goede tegelzetter, timmerman of metselaar voor de vrijgekomen functies? We horen het graag. 

Met de EZB hebben we mooie projecten mogen draaien in 2020. Het uitgangspunt van het energiezuinige bouwen heeft zijn waarde bewezen. We hebben met de EZB een mooie samenwerking in handen waarin Warmes, Webbink en Maneschijn allemaal volgens hun eigen visie kunnen werken en op die manier samen grote projecten volbrengen. 

Ook de TAS heeft een goed jaar achter de rug. Er is heel wat asbest gesaneerd en er zijn veel daken gerenoveerd, tot in Friesland en België aan toe. We hoeven gelukkig niet altijd zo ver weg voor TAS-opdrachten want ook in deze regio is er potentie genoeg. Alleen in Dinkelland en Tubbergen al ligt er nog 100 hectare blootliggend asbest te wachten op sanering. Werk aan de winkel dus. 

Voor 2021 hopen we op een bouwkundig gelijkwaardig jaar als 2020, maar dan met ruimere omgangsvormen. We missen namelijk de gezelligheid. We willen weer bij klanten aan tafel zitten in plaats van via een scherm overleggen en we willen weer personeelsfeesten vieren en jubilarissen huldigen, OR-vergaderingen houden en bouwborrels organiseren. Wij werken veel liever persoonlijk en met normale omgangsvormen dan op deze onpersoonlijke manier. Maar we hebben het er mee te doen want wij klagen immers niet.
Nee, wij zeggen bedankt voor jullie inzet en vertrouwen. Op naar een bouwkundig mooi 2021.

Paul Roeleveld en Rob Warmes namens aannemersbedrijf Warmes bv
 

Warmes blikt terug én vooruit: volop in 't werk en hopen dat het zo blijft in 2021