Terug

Warmes bouwt vijf woningen aan Zuudplas in Noord Deurningen

Aan de Zuudplas in Noord Deurningen wordt in september gestart met de bouw van vijf woningen. Architect is Architom. Vier woningen zijn al verkocht; een hoekwoning is nog te koop.

Het betreft een eigen ontwikkelproject van Warmes. Er wordt een twee-onder-een-kap gebouwd en een drie-onder-een-kap. Alle vijf woningen worden energiezuinig gebouwd en voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. De twee-onder-een-kapwoningen worden voorzien van gemetselde berenoren (google maar eens op ‘berenoren metselwerk’)
De twee-onder-een-kap krijgt een zwarte gevelsteen met wit keimwerk, de drie-onder-een-kap wordt uitgevoerd met een antraciet-zwarte plint met roodbruine gevelstenen. 

Vier woningen zijn al verkocht aan mensen die binnenkort Denekamp, Hengelo en Overdinkel gaan verruilen voor Noord Deurningen. 

De drie-onder-een-kapwoningen krijgen een praktische, ruime indeling. 
De nieuwe bewoners van het dubbele blok hebben samen met architect Tom Olde Dubbelink van Architom een schetsontwerp gemaakt waarin ze hun wensen kenbaar konden maken. Dat resulteerde in twee heel verscheidene ontwerpschetsen. De toekomstige buren hebben zúlke andere wensen dat ze allebei een compleet naar wens ontworpen woning krijgen. Niet alleen de indeling is anders, zelfs het materiaal van de kozijnen verschilt. In het aangezicht van de woningen komt dit trouwens niet tot uitdrukking; dat wordt een geheel.

Nog één te koop

Vier van de vijf woningen zijn al verkocht. Een hoekwoning van de drie-onder-een-kap is nog te koop. Wilt u informatie over deze woning? Neem dan contact op via ons contactformulier of met Rik Scherphof via 0541 22 92 83. 
 

Warmes bouwt vijf woningen aan Zuudplas in Noord Deurningen