Renovatie schuren en herbouw woning

Lattrop

Lattrop, 2016

In 2016 is deze woning met inpandige paardenstallen en oldtimerruimte opgeleverd. Oorspronkelijk heeft op deze locatie een agrarische bedrijf zijn werkzaamheden verricht. De woonboerderij is gesloopt en voor de ligboxenstal is een nieuw woonhuis gesitueerd. Door het woonhuis inpandig door te trekken is er veel woonruimte gecreëerd. Naast het woninggedeelte is een garage met een oldtimershowroom gemaakt. Achter deze garage zijn stallen voor de paarden gemaakt met een wasplaats, zadelkamer en voerkeuken. Dit unieke gebouw is voorzien van de laatste technieken op beveiliging, domotica en installatiewerk. Op naast gelegen gerenoveerde schuren zijn PV-panelen geplaatst om de elektriciteit op te wekken. Het gehele gebouw is onderhoudsarm en zonder gasaansluiting vervaardigd.
De eiken gebinten zijn geëngineerd door Warmes. De gebinten staan op een betonsokkel aan de buitenzijde. Aan de binnenzijde loopt het gebint door tot op de vloer.
Het glas is rechtstreeks in het eiken geplaatst en voorzien van DTS onderdorpel. De glaslatten zijn uit het gebint gezaagd en op dezelfde plek teruggeplaatst zodat het lijkt alsof het glas uit het eiken komt.
Naast het eiken gebint zijn ook de gootklossen en beschot uit fijn bezaagd eiken vervaardigd.
Om de voorgaande functie van het gebouw kracht bij te zetten loopt er een betonvloer door het gehele gebouw, daar waar ooit de deelvloer liep. Deze betonvloer is voorzien van vloerverwarming en is door Warmes afgewerkt en voorzien van een impregneercoating.

NAAR OVERZICHT