Terug

Grand opening Cosmos sterrenwacht

Aannemersbedrijf Warmes feliciteert Cosmos met de officiële opening van de verbouwde sterrenwacht. Als ‘aannemerscadeau’ kreeg Cosmos een telescoopcamera.

Vrijdag 17 maart was de grand opening van Cosmos sterrenwacht in Lattrop. Iedereen die een rol heeft gespeeld bij de verbouwing was aanwezig, waaronder de gemeente Dinkelland, Saxion Hogeschool, architect ArchiTom, Loohuis installatie, Meinders schilderwerken, aannemersbedrijf Warmes en ook omwonenden.

Namens Warmes waren Daan Roeleveld en Jan Willem Weijers aanwezig. Roeleveld is de projectleider bij Cosmos namens Warmes. “We zijn trots op het resultaat van de werkzaamheden. Het is nu een sterrenwacht met een heel open uitstraling, licht en ruimtelijk. Cosmos is hiermee klaar voor de toekomst.”

Aannemerscadeau

Bij een officiële opening hoort een cadeau van de aannemer. Dat werd een ZWO-telescoopcamera.De camera is ideaal voor live streaming imagining van de maan en planeten en de zon en voor all sky-mogelijkheden.

“We hadden een algemeen cadeau kunnen geven, maar hebben toch maar even geïnformeerd of we jullie blij konden maken met een specifiek cadeau. We hopen dat jullie goed gebruik gaan maken van de telescoopcamera,” sprak Roeleveld de medewerkers van Cosmos toe.

De camera wordt in een van de dubbele hoofdtelescopen geïnstalleerd en geeft het beeld weer op een monitor. De camera bouwt het beeld langzaam op, waardoor een beeld ontstaat dat steeds scherper wordt.

Lees meer

Benieuwd naar het precieze ontwerp van Cosmos sterrenwacht? Daarover lees je in dit artikel.

De ‘laatste-plint-legging’ is vorig jaar gedaan door timmerman Bart Kamphuis. Daarover lees je hier.

Warmes heeft ook de behuizing van de speciale zonnekijker gemaakt. Meer daarover in deze link.

 

 

Grand opening Cosmos sterrenwacht