Terug

Bouwen op Maat: traditionele Twentse boerderijwoning heel modern

Traditioneel en toch heel modern: deze combinatie wordt op een bijzondere manier uitgevoerd bij de woning die Warmes bouwt voor de familie Hannink-Koopman in Deurningen.

De woning in het buitengebied van Deurningen weet traditionele en moderne bouwstijlen op een unieke manier te combineren.

Het wordt een woning met veel authentieke details: niendeur met stiepel, stiepeltekens en een boog met sluitstenen. Ook kent de woning een traditioneel voorhuis.

Modern is de woning ook. Dat komt onder meer door het type grijze steen, de zwarte dakpannen en de ingebouwde screens. Het wordt bovendien een energiezuinige woning met zonnepanelen en lage-temperatuurverwarming middels een warmtepomp.

Bouwen op maat

De familie Hannink-Koopman koos bewust voor het concept ‘Bouwen op Maat’ van Warmes. Bij Bouwen op Maat gaat de opdrachtgever meteen aan tafel met de architect en de aannemer tegelijkertijd. Daarmee is er meteen van het begin duidelijkheid over het ontwerp en het budget, inclusief alle keuzes die er zijn. Architect van dit ontwerp is ArchiTom.

Richtmoal

De bouw schiet intussen flink op: het richtmoal is zojuist gevierd.

Benieuwd wat een richtmoal is? In dit artikel vind je de uitleg.

 

Bouwen op Maat: traditionele Twentse boerderijwoning heel modern